Cilët prej dezinfektuesve janë efektivë kundër COVID-19

Që nga informacionet e para për përhapjen gjithnjë e më të gjerë të koronavirusit njerëzit filluan të blejnë sasi të mëdha preparatesh dhe xhelash dezinfektues. Në rrjetin e dyqaneve jo vetëm që u zvogëluan por edhe u zhdukën xhelat antibakterialë..

botuar më 20-03-30 11.57.PD

Karantina e koronavirusit ndryshoi vlerat

Më 13 mars Bullgaria shpalli gjendje të jashtëzakonshme për shkak të kërcënimit nga shpërndarja e shpejtë e koronavirusit. Një pjesë nga punëdhënësit, të cilët kishin mundësi, rregulluan ritmin e veprimtarisë së tyre dhe organizuan për nëpunësit e vet..

rinovuar më 20-03-29 10.15.PD

Skifterët kthetraverdhë u kthyen në Bullgari pas më shumë se 50 viteve

Skifterët kthetraverdhë (Falco naumanni) u kthyen në Bullgari në një kohë të vështirë, bëri të ditur ekipi i Qendrës Shpëtimtare për Kafshët e Egra “Ballkani i Gjelbër”. Duke respektuar strikt masat në lidhje me gjendjen e jashtëzakonshme të shpallur në..

botuar më 20-03-27 12.25.MD

Do të luftojmë frikën nga koronavirusi me informacion të besueshëm

62 për qind e bullgarëve kanë frikë se mund të infektohen me COVID-19, tregojnë të dhënat e një sondazhi të asociacionit Gallup International. 58 për qind janë bullgarët të cilët besojnë në teoritë konspirative dhe kanë deklaruar se virusi është përhapur..

botuar më 20-03-24 3.19.MD

Speleologu Atanas Rusev: Kur kriza trokas në derë duhet të jemi të bashkuar që të dalim prej saj

Në Qyteti Pernik ka regjim të ujit që nga 18 nëntori e këtej. Sipas grafikut të fundit banorët kanë ujë nga 10 orë brenda 24 orëve. Niveli i liqenit artificial “Studena” i cili furnizon tërë qytetin dhe fshatrat përreth me ujë uli deri në..

botuar më 20-03-24 1.03.MD

Fëmijët nga diasporat bullgare mund të mësojnë në seminaret në Sofje dhe Plovdiv

Seminari Teologjik i Sofjes “Shën Joan Rillski” dhe Seminari Teologjik i qytetit Plovdiv “Shenjtorët Kirill dhe Metodij” janë shkolla të mesme fetare, në të cilat krahas të rinjve nga e gjithë Bullgaria mësojnë dhe bullgarë etnikë nga Maqedonia,..

botuar më 20-03-24 12.33.MD

Nuk mjaftojnë maskat dhe dezinfektuesit në të gjithë vendin

Në kushtet e gjendjes së jashtëzakonshme dhe të masave gjithnjë e më të rrepta të imponuara nga Shtabi Operativ Kombëtar për luftimin e koronavirusit, në bashkitë e vogla ende nuk mjaftojnë maskat dhe dezinfektuesit. Për rrezikun nga infektimi për shkak..

botuar më 20-03-23 3.41.MD

Ngjarjet me adresë ballkanike

Tërmet goditi Zagrebin të dielën Tërmet i fortë me magnitudë 5,3 sipas shkallës së Rihterit goditi Zagrebin të dielën në mëngjes dhe u pasua me paslëkundje më të lehta, më e forta prej të cilave ishte me magnitudë 5,1. Një djalë në moshë..

botuar më 20-03-23 2.11.MD

Një zinxhir i madh tregtar dhe një operator celular i bënë dhurata pa kushte Spitalit “Aleksandrovska”

Dhurata pa kush për Spitalin Universitar “Aleksadnrovska” në Sofje bënë një zinxhir të madh tregtar dhe një operator celular, përkatësisht 200 mijë leva dhe 220 mijë leva. Nga zinxhiri tregtar theksojnë, se “Vetëm mjekët janë ata të cilët mund të..

botuar më 20-03-22 9.35.PD

Numri i dhuruesve të gjakut në Bullgari u ul në mënyrë drastike

Të gjitha qendrat e hematologjisë së transfuzionit në Bullgari alarmojnë për uljen e numrit të dhuruesve të gjakut. Vetëm në Sofje për periudhën nga 1 deri më 15 mars numri i dhuruesve të gjakut ishte 1138 veta. Në krahasim me të njëjtën periudhë..

botuar më 20-03-21 10.40.PD