Rëçenica si shenjë proteste para Këshillit të Ministrave

Afro 300 veta – përfaqësues të shkollave koreografike dhe muzikore nga mbarë vendi, morën pjesë në një protestë në ditën festive – 24 maj, para Këshillit të Ministrave. Ata nënvizuan se protesta e tyre nuk është politike, por duan të hapen..

botuar më 20-05-24 1.43.MD

Lutje festive me rastin e Ramazan Bajramit nën qiellin e hapur

Për herë të parë komuniteti mysliman në Bullgari feston Ramazan Bajamin jashtë xhamive për shkak të masave kundërepidemike. Kryemyftiu Mustafa Haxhi shërbeu një lutje festive në Sofje. Lutje e përbashkët festive u zhvillua edhe në Kërxhali, Bullgari..

botuar më 20-05-24 12.53.MD

Nënpresidentja Ilijana Jotova: Me fuqinë e kulturës bullgare do ta përballojmë edhe krizën e tanishme

Me fuqinë e kulturës bullgare do ta përballojmë edhe krizën e tanishme. Institucionet kanë detyrime ndaj kulturës bullgare. Ne si qytetarë jemi të detyruar ta ndihmojmë që të mbijetojë.” Këtë e deklaroi Nënpresidentja Ilijana Jotova. Ajo i..

botuar më 20-05-24 12.42.MD
Teatri Popullor

Rritet interesi ndaj teatrit në Bullgari

Gjatë vitit 2019 në 74 teatrot funksionuese janë organizuar 15 955 shfaqje teatrale, të vizituara nga 2,516 mln spektatorë. Në krahasim me 2018-ën shfaqjet dhe vizitat rriten 5.3%. Numri mesatar i vizituesve të një shfaqjeje ruhet 158 veta. Këtë e..

botuar më 20-05-24 12.12.MD

Presidenti Rumen Radev përshëndeti bullgarët me rastin e 24 majit

Kreu i Shtetit Rumen Radev përshëndeti bullgarët në faqen e vet në Facebook me rastin e Ditës së Kulturës dhe të Shkrimit Sllav. Më 24 maj nderojmë festën e lartësimit shpirtëror, të synimit për përsosmëri nëpërmjet arritjeve të shkencës dhe kulturës ,..

rinovuar më 20-05-24 11.04.PD

Klubi i futbollit “Levski” feston ditëlindjen e vet të 106

Një prej klubeve më të dashura bullgare të futbollit “Levski” feston sot përvjetorin e vet të 106. Mu në mesnatë grupe fansash të “të kaltërve” vunë fillimin e festës me pishtarë dhe fishekzjarr të vazhdueshëm. Përvjetori do të shënohet edhe me..

botuar më 20-05-24 10.48.PD

Fushata “E shkruara mbetet. Shkruaj drejt!” në Ditën e Kulturës Bullgare dhe Shkrimit Sllav

Për Ditën e Kulturës Bullgare dhe Shkrimit Sllav sipas traditës Instituti për Gjuhën Bullgare dhe Shkencat fton mësues dhe nxënës bullgarë për të marrë pjesë në fushatën “E shkruara mbetet. Shkruaj drejt!” Për të gjashtin vit me radhë nxënësit e..

botuar më 20-05-24 10.00.PD

Covid-19 në Bullgari: 0.8 për qind rritje e rasteve gjatë 24 orëve të fundit

Gjatë 24 orëve të fundit janë testuar 886 veta. 19 prej tyre kanë dhënë rezultat pozitiv: Pazarxhik – 5, Sofja dhe Jamboll – nga 4, Bllagoevgrad – 3, Sliven – 2, Veliko Tëmovo – 1. Rritja është 0.8% gjatë 24 orëve të fundit. Nuk ka raste të..

botuar më 20-05-24 9.38.PD

Covid-19 në Bullgari: Dita e 77-të

Arsimi bullgar mori vlerësim të shkëlqyer për punën në kohën e pandemisë Sipas Raportit të Komitetit Evropian të Arsimit sistemi arsimor bullgar i ka përballuar më mirë sfidat e arsimit në distancë gjatë kohës së pandemisë. Këtë e tha për..

botuar më 20-05-23 6.18.MD

Shteti lëshon grante me vlerë 80 mln. euro për biznesin e madh

Shteti shpalli një skemë të re për mbështetje të biznesit, të cilën mund ta përdorin firmat e mëdha. Vlera minimale e granteve do të jetë 15 mijë euro, kurse ajo maksimale – 51 mijë euro. Shuma do të llogaritet në bazë të xhiros vjetore të kompanisë..

botuar më 20-05-23 5.47.MD