Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Nxënësit bullgarë janë ndër më të fortët në olimpiadat e shkencave natyrore

Sofia Tech Park është mikpritësi i nismës “Science Bricks – Shkencë me kauzë”. Qëllimi është që të popullarizohen arritjet e nxënësve bullgarë me medalje nga forumet ndërkombëtare të shkencave. Në një skenë prezantohen shkencëtarë prijës me shpikjet e tyre interesante, hipotezat frymëzuese dhe mësuesit e nxënësve më të mirë me arritje të mëdha në olimpiadat ndërkombëtarë. Kjo është një shou bamirëse, e cila qëllon të mbledhë fonde për fëmijët e mençur dhe të talentuar të Bullgarisë në përkrahje të nismave të tyre të ardhshme.

“Shumica e nxënësve, të cilët prezantuan Bullgarinë në garat më të forta ndërkombëtare u kthyen me medalje” – tha para mikrofonit të Radios Kombëtare Bullgare Vëllkan Goranov, një nga organizatorët e ngjarjes. “Suksese kanë jo vetëm fëmijët nga shkollat elitare të kryeqytetit, arritje të tilla kanë nxënësit nga tërë Bullgaria. Por vështirësitë fillojnë pas formimit të skuadrave në çdo një lëndë. Kërkimi i financimit dhe mbledhja e parave është një proces shumë i vështirë, por vitet e fundit sponsorët bëhen më shumë”, shpjegoi Goranovi.

Më shumë nga rubrika

Bullgarët jashtë shtetit mund të aplikojnë në universitetet bullgare online

Ministria e Arsimit siguroi një platformë për aplikimin online në universitetet shtetërore bullgare. Ajo është e dobishme për bullgarët nga jashtë dhe për shtetasit e Maqedonisë së Veriut, të cilët kanë dëshirë ta vazhdojnë arsimin e tyre në..

botuar më 20-07-14 1.43.MD

Svetllozar Zhelev: Jetesa në mënyrë të ngadaltë nuk është një shpejtësi, por një shijim i çastit

Pas një fundjave me karakter maratonë, në të cilën i nevojitet të lexojë 6 libra, Svetllozar Zhelev i shkarkon emocionet e tij në facebook. “Krijoj një lëvizje për ngadalësi - për një lexim të ngadaltë, për një ngrënie të ngadaltë, për një pirje..

botuar më 20-07-13 9.27.PD
Universiteti

Specialistë të bullgarishtes nga Evropa dhe Azia mblidhen në Veliko Tërnovo

Përfaqësues të nëntë shteteve do të marrin pjesë në Seminarin veror të gjuhës, letërsisë dhe kulturës bullgare në Universitetin e Veliko Tërnovos. Takimi tradicional shkencor do të zhvillohet për herë të 43-të.  30 pjesëmarrës do të përsosin..

botuar më 20-07-12 3.09.MD