Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria në fotografi

| rinovuar më 20-02-11 5.26.MD


Qyteti Veliko Tërnovo, Galeria e Arteve Figurative “Boris Denev”. Pas 40 vjetësh piktura e madhe (vaj në kanavacë) “Ushtarët e Samuillit” e piktorit Svetlkin Rusevpërsëri është pjesë e ekspozitës së përhershme të galerisë. Foto: BTA
Shipka, Kisha e Manastirit “Lindja e Krishtit” – edhe gjatë dimrit një prej monumenteve më të vizituara të kulturës në vend. Tempulli i krishterë i mbaruar në vitin 1902 u është kushtuar ushtarëve të vrarë rusë dhe bullgarë në Luftën Çlirimtare Ruso-Turke (1877 – 1878) dhe është përfshirë në listën e 100 objekteve turistike kulturore. Foto: BGNES

Më shumë nga rubrika

Bullgaria në fotografi

Kështjella e mbretit Asen /1190 – 1196/ pranë qytetit Asenovgrad – objekti i vetëm turistik i cili punon në bashki. U morën të gjitha masat mbrojtëse dhe Kështjella e mbretit Asen dezinfektohet tri herë në ditë. Turistët hyjnë në objekt..

botuar më 20-03-30 10.55.PD

Bullgaria në fotografi

Vidin (Bullgari Veriperëndimore), lagja “Nov Pët” (“Udha e Re”) me popullsi rome. Vullnetarët shpërndajnë maska të qepura nga një familje në lagje. Foto: BTA

botuar më 20-03-27 4.10.MD

Bullgaria në fotografi

Qyteti Burgas, një nga lavamanët e lëvizshëm të cilët bashkia vendosi në 17 vende të qytetit për të siguruar mundësi më të mira për mbajtjen e higjienës personale. Foto: BTA

botuar më 20-03-26 1.23.MD