Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bansko bëhet qendra e kinemasë ekstreme

Foto: banskofilmfest.com

Nga 20 deri më 22 shkurt pushimorja dimërore Bansko bëhet organizator i Panoramës Tradicionale të Kinematografisë"Snow Cinema – filma për ski dhe snoubord”. Në program u përfshin filma për sporte ekstreme të cilat sfidojnë vullnetin dhe shpirtin. Krahas kësaj ka tema të lidhura me sportet dimërore dhe me kulturën malore.

Brenda tri ditëve adhuruesit e kinemasë ekstreme do të kenë mundësi të shikojnë falas filmat më të mirë nga Kanadaja, Austria, Argjentina, Skocia, Bullgaria, Ukraina dhe Gjermania. Theks në program është filmi kanadez “Jeta në mal”, i cili mori çmimin e jurisë në Bansko Film Fest 2019.

Më shumë nga rubrika

Vendosën një pllakë përkujtimore të Mara Bellçevës në qytezën italiane Brunate

Një pllakë përkujtimore e poeteshës bullgare Mara Bellçevës u vendos në qytezën italiane Brunate, afër basorelievit të Penço Sllavejkovit . Ata kanë jetuar atje para se të vdesë poeti në vitin 1912. Pas vdekjes së tyre do t’i takojmë përsëri. Kjo është..

botuar më 20-06-18 5.24.MD

Lagja artistike e Plovdivit Kapana nis të gjallërohet përsëri

Pandemia e Covid-19 dhe kufizimet kundër epidemisë ndikuan negativisht shumë ngjarje kulturore, të planifikuara muaj të tërë më parë.Shumë evente u anuluan, të tjera – u shtynë për pjesën e dytë të vitit me shpresën se atëherë jeta do të..

botuar më 20-06-18 9.53.PD

Libra nën karantinë

Shumë nga veprimet e përditshme pësuan ndryshim të detyruar për shkak të pandemisë së Covid-19. Në kushtet e kufizimeve, izolimit social dhe ndalimeve jo vetëm njerëzit, por edhe sendet u bënë objekt i kërkesave dhe normave speciale...

botuar më 20-06-17 1.30.MD