Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bansko bëhet qendra e kinemasë ekstreme

Foto: banskofilmfest.com

Nga 20 deri më 22 shkurt pushimorja dimërore Bansko bëhet organizator i Panoramës Tradicionale të Kinematografisë"Snow Cinema – filma për ski dhe snoubord”. Në program u përfshin filma për sporte ekstreme të cilat sfidojnë vullnetin dhe shpirtin. Krahas kësaj ka tema të lidhura me sportet dimërore dhe me kulturën malore.

Brenda tri ditëve adhuruesit e kinemasë ekstreme do të kenë mundësi të shikojnë falas filmat më të mirë nga Kanadaja, Austria, Argjentina, Skocia, Bullgaria, Ukraina dhe Gjermania. Theks në program është filmi kanadez “Jeta në mal”, i cili mori çmimin e jurisë në Bansko Film Fest 2019.

Më shumë nga rubrika

Imazhet e Shenjtorëve Kirill dhe Metodi hasen në pulla postare nga Afrika dhe Vatikani

Sa e pabesueshme të duket në vitin 2015 Republika e Mozambikut (Afrika Juglindore) emetoi disa pulla postare dhe zarfe postare për koleksionues me imazhet e vëllezërve Kirill dhe Metodi. Shkak për këtë ishte përvjetori i 1200-të i lindjes së Shën..

botuar më 20-05-24 6.50.PD

Furnizim i librave në shtëpi...

Njeriu nuk ka vetëm nevoja trupore, por edhe shpirtërore. Këtë e dinë ata njerëz të cilët u përkushtuan librave dhe pranuan për mision të vet të jenë mbrojtës të tyre dhe të na inkurajojnë të zbulojmë gjithësi të panjohura. Pas..

botuar më 20-05-24 6.30.PD

Një shkollë bullgare në Athinë e feston 24 majin me libër

Shkolla më e vjetër bullgare e së dielës në kryeqytetin grek mban emrin e krijuesve të shkrimit sllav, vëllezërit e Shenjtë Kirill dhe Metodij.  Themelet janë vënë prej prindërve dhe mësuesve gjatë vitit 2004 . Sot shkollën e frekuentojnë afro..

botuar më 20-05-23 6.55.PD