Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bansko bëhet qendra e kinemasë ekstreme

Foto: banskofilmfest.com

Nga 20 deri më 22 shkurt pushimorja dimërore Bansko bëhet organizator i Panoramës Tradicionale të Kinematografisë"Snow Cinema – filma për ski dhe snoubord”. Në program u përfshin filma për sporte ekstreme të cilat sfidojnë vullnetin dhe shpirtin. Krahas kësaj ka tema të lidhura me sportet dimërore dhe me kulturën malore.

Brenda tri ditëve adhuruesit e kinemasë ekstreme do të kenë mundësi të shikojnë falas filmat më të mirë nga Kanadaja, Austria, Argjentina, Skocia, Bullgaria, Ukraina dhe Gjermania. Theks në program është filmi kanadez “Jeta në mal”, i cili mori çmimin e jurisë në Bansko Film Fest 2019.

Më shumë nga rubrika

Qendrat kulturore bullgare në Evropë do të transmetojnë muzikën e BNR-së më 24 maj

Muzikë bullgare në interpretim të orkestrave të Radios Kombëtare Bullgare do të transmetojnë njëkohësisht 11 institucione kulturore bullgare në Evropë me rastin e festës së kulturës bullgare 24 maj. Koncerti i posaçëm do të fillojë në orën 12.00..

botuar më 20-05-22 8.16.MD

#Kultura lidh Evropën (#CultureConnectsEurope )

Institucionet kulturore evropiane dhe ambasadat nga rrjeti  EUNIC Global  (European Union National Institutes for Culture) u bashkuan rreth nismës #CultureConnectsEurope . Në të marrin pjesë intelektualë, artistë, shkrimtarë, poetë,..

botuar më 20-05-16 7.00.PD
Muzeu për Historinë e Sofjes

Institucionet kulturore gradualisht kthehen tek jeta “reale”

Duke respektuar të gjitha masat kundër epidemisë dhe kryesisht – distancën fizike dyert e veta i hapi Bibliotega e Krtyeqytetit . Kjo u bë në përputhje me urdhëresën e kryetares së bashkisë së Sofjes Jordanka Fandëkova, Vizituesit mund të marrin..

botuar më 20-05-16 6.30.PD