Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bansko bëhet qendra e kinemasë ekstreme

Foto: banskofilmfest.com

Nga 20 deri më 22 shkurt pushimorja dimërore Bansko bëhet organizator i Panoramës Tradicionale të Kinematografisë"Snow Cinema – filma për ski dhe snoubord”. Në program u përfshin filma për sporte ekstreme të cilat sfidojnë vullnetin dhe shpirtin. Krahas kësaj ka tema të lidhura me sportet dimërore dhe me kulturën malore.

Brenda tri ditëve adhuruesit e kinemasë ekstreme do të kenë mundësi të shikojnë falas filmat më të mirë nga Kanadaja, Austria, Argjentina, Skocia, Bullgaria, Ukraina dhe Gjermania. Theks në program është filmi kanadez “Jeta në mal”, i cili mori çmimin e jurisë në Bansko Film Fest 2019.

Më shumë nga rubrika

Festivali i pare bullgar online sjell emocione pozitive në kohën e pandemisë

Jeta kulturore gjatë epidemisë u zhvendos në hapësirën virtuale. Si adaptohen konsumatorët bullgarë të argëtimeve dhe vetë aktorët në kushtet e reja? “Për ne të gjitha gjërat që i përjetojmë sot janë të reja dhe të ndryshme. Një pjesë e..

botuar më 20-04-24 9.25.PD
Georgi Bozhillov – Sllona, “Vajza”, 1975, Ambasada e Bullgarisë - Paris

Tablo nga fondi i MPJ-së prezantohen në ekspozitë virtuale me moto #Mbeteni në shtëpi me artin

Në kohën e izolimit social të dobësojmë virusin me artin. Ky është detyra aktuale e qindra krijuesve bullgarë që punojnë si në vend, ashtu edhe në botë. Pandemia e COVID-19 provokoi përgjigjen krijuese të njërës prej institucioneve më..

botuar më 20-04-20 6.45.PD

Kapsula kohore në ditët e epidemisë

Tani kur skenat janë vetëm virtuale, edhe shkrimtarët janë në pjesën e qetë dhe të heshtur të krizës. “Ana më e bukur e shkrimit” – takimi me lexuesit, tashti është vetëm një kujtim dhe shpresë”, por “fjalët janë të përjetshme dhe mund të arrijnë tek..

botuar më 20-04-17 6.15.PD