Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Pata të vogla laramane erdhën për të kaluar dimrin në Liqenin Durankullak

Foto: wikipedia.org

200 pata të vogla laramane të cilët janë një lloj i kërcënuar botërisht erdhën për të kaluar dimrin në liqenin Durankullak afër Shabllës të Bullgarisë Verilindore. Shpendët erdhën pas regjistrimit dimëror të shpendëve në zonat e lagëta gjatë të cilit nuk u vu re asnjë ekzemplar prej këtij lloji. Ndryshimet  në klimë janë shkaku për të cilin rruga shtegtare e patave të vogla laramane zgjatet deri në skajet më të largëta veriore të kontinentit. Para vitesh tufat erdhën në nëntor, por kohët e fundit kjo ndodh në janar. Më shumë pata të vogla laramane erdhën të kalojnë dimrin në Bullgari në vitin 2018, kur në mars në zonat e mbrojtura u regjistruan 30 mijë shpendë.

Më shumë nga rubrika

Ministri Ananiev (në mes) dhe dy prej anëtarëve të shtabit operativ kundër Covid-19

Hyjnë në fuqi masa suplementare kundër epidemisë

Që nga ora 00.00 më 10 korrik me urdhëresë të Ministrit të shëndetësisë Kirill Ananiev hyjnë në fuqi masa suplementare kundër COVID-19. Për shkak të rritjes së numrit të të konfirmuarve me koronavirus ndalohet publiku në të gjitha ngjarjet sportive..

botuar më 20-07-09 1.08.MD

PE-ja miratoi paketën e kundërshtuar nga Bullgaria “Mobilitet”

Parlamenti Evropian miratoi përfundimisht rregullat e reja për transportin e mallrave brenda Bashkimit Evropian. Janë hedhur poshtë të gjitha propozimet për amendamente dhe ndryshime në paketën “Mobilitet”. Shoferët nuk do të mund të përdorin më..

botuar më 20-07-09 12.03.MD

BE-ja siguron 4 milionë euro për transport më të pastër urban në Sofje

Sofja do të marrë 3 712 553 euro për përpunimin e një sistemi për transport më të pastër publik. Bëhet fjalë për të ashtuquajturin “transport të gjelbër sipas kërkesës”, i cili do të përdoret për here të parë në Evropë. Sistemi parashikon..

botuar më 20-07-08 4.51.MD