Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Pata të vogla laramane erdhën për të kaluar dimrin në Liqenin Durankullak

Foto: wikipedia.org

200 pata të vogla laramane të cilët janë një lloj i kërcënuar botërisht erdhën për të kaluar dimrin në liqenin Durankullak afër Shabllës të Bullgarisë Verilindore. Shpendët erdhën pas regjistrimit dimëror të shpendëve në zonat e lagëta gjatë të cilit nuk u vu re asnjë ekzemplar prej këtij lloji. Ndryshimet  në klimë janë shkaku për të cilin rruga shtegtare e patave të vogla laramane zgjatet deri në skajet më të largëta veriore të kontinentit. Para vitesh tufat erdhën në nëntor, por kohët e fundit kjo ndodh në janar. Më shumë pata të vogla laramane erdhën të kalojnë dimrin në Bullgari në vitin 2018, kur në mars në zonat e mbrojtura u regjistruan 30 mijë shpendë.

Më shumë nga rubrika

Kërkimi i pronave në periferi do të rritet

Pandemia nga Covid-19 ndryshoi axhendën dhe mënyrën e jetës të milionë bullgarëve gjatë muajve të fundit. Na bëri që të jemi më të përulur, dhe të përkujdesur për të afërmit dhe miqtë tanë, por dhe të kërkojmë një vend, ku qe të jemi larg dozës ditore të..

botuar më 20-05-21 11.10.PD

Studentët bullgarë e përmirësojnë sistemin e arsimit me teknologji të reja

Skuadra prej 28 vendeve morën pjesë në konkursin e gjigantit teknologjik “Microsoft” për inovacione në arsim „The next AI Guardians”. Një nga të gjashtë skuadrat, të cilat kanë arritur deri në final në mesin e muajit qershor është e studentëve nga..

botuar më 20-05-20 1.30.MD

A do të shtrëngojmë duart dhe pas pandemisë?

Në Egjiptin e Lashtë –në qoftë se mund t’u besohet hieroglifëve, njerëzit dhe hyjnitë e kanë lidhur më tepër besimin midis tyre përmes shtrëngimit të duarve. 5 mijëvjeçarë më vonë të zgjasësh dorën dikujt është kthyer jo thjesht në një gjest të..

botuar më 20-05-18 12.47.MD