Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

“Kafeja e tolerances” mblodhi në Plovdiv përfaqësues të komuniteteve dhe feve të ndryshme

Foto: BTA

Për vitin e gjashtë me radhë përfaqësues të të gjitha pakicave kombëtare dhe feve në qytetin e Plovdivit (Bullgari Jugore) u mblodhën për “Kafenë e tolerancës” në Xhumaja Xhamija në qendrën e qytetit.

Ngjarja kujton dhe nënvizon traditën shekullore të bashkëjetesës paqësore ndërmjet bullgarëve, hebrenjve, italianëve, turqve, rusëve, armenëve dhe komuniteteve të tjera në qytet.

Për herë të parë pakica kombëtare e turqve ftoi bashkësitë e tjera në “kafe të tolerancës” gjatë vitit 2015 – me rastin e përvjetorit të aktit vandal në Xhumaja Xhamija. “Kryemyftiu deklaroi se duhet të kuptojmë se dashuria, mirëkuptimi i ndërsjellë dhe fqinjësia e mirë do ta shpëtojnë njerëzimin.”

Në aktivitet mori pjesë dhe konsulli i përgjithshëm i Turqisë në Plovdiv Husein Ergani.  


Më shumë nga rubrika

240 mijë njerëz nuk do të humbin punën e tyre për shkak të masës së qeverisë “60/40”

Pothuaj 240 mijë janë punëtorët, të cilët do të mbeten në vendet e tyre të punës falë masës së qeverisë “60/40”. Këtë e informuan nga Ministria e Punës dhe Politikës Sociale. 14 351 janë aplikimet e paraqitura në Ministri nga punëdhënësit, të cilët..

botuar më 20-05-28 12.06.MD
Sotir Cacarov në Parlament

Kuvendi Popullor miratoi raportin e Komisionit kundër Korrupsionit për 2019

Parlamenti bullgar miratoi raportin për veprimtarinë e Komisionit për Kundërvënien e Korrupsionit dhe Sekuestrimin e Pasurive të Fituara në Mënyrë të Paligjshme për vitin 2019. 177 deputetë ishin të pranishëm në sallë, 131 votuan “pro”, 1 – “kundër”,..

botuar më 20-05-28 11.36.PD
Dr. Angell Kunçev

Po shqyrtohet heqja e karantinës për ata që hyjnë në Bullgari

Autoritetet e shëndetësisë marrin mundësi për heqjen e karantinës së detyrueshme 14-ditore për të huajt dhe bullgarët, të cilët mbërrijnë në territorin e Bullgarisë, informoi kryeinspektori shtetëror i shëndetësisë dr. Angell Kunçev. Ai shtoi se..

botuar më 20-05-28 11.10.PD