Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Spital i kryeqytetit refuzoi aparaturë të rëndësishme për shkak të kushteve të papranueshme të bamirësit

Foto: alexandrovska.com

Një biznesmen deshi t’i dhurojë 222 mijë leva Spitalit “Aleksandrovska” për blerjen e aparateve të frymëmarrjes për nevojat e pacientëve. Aparatet duhet të ishin pesë, por me kusht se nëpunësit e kompanisë së biznesmenit do të kishin përparësi në shfrytëzimin e tyre në rast domosdoshmërie. Spitali ktheu dhurimin ndërsa drejtori i tij profesor doktor Kostadin Angellov tha, se: “Detyrë e çdo mjeku është të vendosë për çdo pacient në varësi të gjendjes së tij mjekësore – pa menduar nëpunës i firmës së kujt është.”

Pasi spitali shtetëror refuzoi dhurimin, biznesmeni komentoi, se ka spitale private të cilët shfaqin interes.

Më shumë nga rubrika

Ngjarjet me adresë ballkanike

Samiti BE – Ballkani Perëndimor shtyhet për shkak të Covid-19 Me qëllim kufizimin e përhapjes së pandemisë së Covid-19 Presidenca kroate e BE-së vendosi që të shtyjë të gjitha takimet dhe konferencat joformale të planifikuara deri në 15 maj. I tillë..

botuar më 20-04-09 2.26.MD

COVID-19: Jeta në Bullgari po kalon online

Kufizimet e rrepta në lëvizje dhe udhëtime ndryshuan shumë jetën dhe punën e bullgarëve. Gjithnjë e më shumë veprimtari organizohen online dhe nuk kërkojnë praninë fizike të njerëzve. Praktika nuk është krejtësisht e panjohur deri tani në vend, por..

botuar më 20-04-08 12.14.MD

COVID-19: Më se 200 ndërmjetës shëndetësorë janë në vijën e përparme në punën me grupet e pakicave

Të mbyllur prapa kordonëve të policisë, mijëra njerëz janë në nevojë në lagjet e romëve. “Uria po vjen për gjithnjë e më shumë familje në nevojë, por problemi i tyre nuk gjen zgjidhje adekuate”, thekson profesori Ivajllo Tërnev, shef i klinikës në..

botuar më 20-04-07 2.55.MD