Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Teatri “Sofja” shënon 27 marsin me shfaqje online

Foto: BGNES

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Teatrit – 27 Marsit, Teatër “Sofja” do t’u bëjë dhuratë publikut të vet. Një video e shfaqjes së 100-të të fundit të pjesës “Notre-Dame de Paris” të shkrimtarit Victor Hugo do të prezantohet online në kanalin YouTube të teatrit “Sofja” nga ora 19.00, orë lokale. Pjesa nuk është e përshtatshme për spektatorë nën 14 vjeç. Në se dëshironi mund të shikoni falas: https://bit.ly/3dsUzVj

Më shumë nga rubrika

Vendosën një pllakë përkujtimore të Mara Bellçevës në qytezën italiane Brunate

Një pllakë përkujtimore e poeteshës bullgare Mara Bellçevës u vendos në qytezën italiane Brunate, afër basorelievit të Penço Sllavejkovit . Ata kanë jetuar atje para se të vdesë poeti në vitin 1912. Pas vdekjes së tyre do t’i takojmë përsëri. Kjo është..

botuar më 20-06-18 5.24.MD

Lagja artistike e Plovdivit Kapana nis të gjallërohet përsëri

Pandemia e Covid-19 dhe kufizimet kundër epidemisë ndikuan negativisht shumë ngjarje kulturore, të planifikuara muaj të tërë më parë.Shumë evente u anuluan, të tjera – u shtynë për pjesën e dytë të vitit me shpresën se atëherë jeta do të..

botuar më 20-06-18 9.53.PD

Libra nën karantinë

Shumë nga veprimet e përditshme pësuan ndryshim të detyruar për shkak të pandemisë së Covid-19. Në kushtet e kufizimeve, izolimit social dhe ndalimeve jo vetëm njerëzit, por edhe sendet u bënë objekt i kërkesave dhe normave speciale...

botuar më 20-06-17 1.30.MD