Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Njerëzit e konfirmuar me COVID-19 në Bullgari tashmë janë 313

| rinovuar më 20-03-28 12.05.MD
Foto: www.pixabay.com

Numri i përbashkët i njerëzve të infektuar me koronavirus aktualisht është 313. Këtë e njoftoi shefi i Shtabit operativ për kundërvënien e COVID-19 prof. Vencisllav Mutafçijski. Ratstet e reja për 24 orët e fundit janë 37. Njerëzit e prekur nga virusi i ri në kryeqytetin e Sofjes janë 200.

Aktualisht në spitale nuk ka fëmijë me sëmundjen e re, por më shqetësuese është gjendja e pacientëve të moshuar. Të shëruarit janë 9. Rreth 7 400 janë shtretërit e përgatitur në vend për pacientë me COVID-19.

Me urdhëresë të Ministrit të shëndetësisë Kirill Ananiev personat e konfirmuar me koronavirus i nënshtrohen detyrimisht karantinës për 28 ditë.


Më shumë nga rubrika

Bullgaria do të marrë 2.693 mlrd euro nga Fondi për Tranzicion të Drejtë

Bullgaria do të marrë 2.693 mlrd euro sipas çmimeve nga viti 2018 nga Fondi për Tranzicion të Drejtë, u bë e qartë nga propozimi i Komisionit Evropian dhe nga Banka Evropiane për Investime për një hua publike në përkrahje të investimeve të gjelbra...

botuar më 20-05-28 6.39.MD

BE-ja i ofron Bullgarisë mbi 9 mlrd euro për rimëkëmbjen e saj

Komisioni Evropian i ofron Bullgarisë 9,282 mlrd euro nga fondi për rimëkëmbje ekonomike pas Covid-19. 6,131 mlrd euro prej tyre janë mjete falas, ndërsa huat janë 3,151 mlrd euro. Mjetet do të livrohen me këste në kuadrin e programeve kombëtare..

botuar më 20-05-28 6.15.MD
Ministri Krasen Kralev

Ngulet këmbë për licencimin e shpejtuar të laboratorit bullgar antidoping

Ministri i Rinisë dhe Sportit Krasen Kralev zhvilloi online një takim pune me Presidentin e Agjencisë Botërore Antidoping (WADA) Witold Banka. Ministri Kralev nënvizoi se shpreson te përkrahja e WADA për licencimin e laboratorit bullgar antidoping...

botuar më 20-05-28 5.46.MD