Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

“Fitch” nuk ndryshon vlerësimin financiar të Bullgarisë (BBB)

Foto: arkiv

Agjencia ndërkombëtare e vlerësimit të kreditit “Fitch Ratings” ripohoi vlerësimin financiar “BBB” të Bullgarisë dhe rivlerësoi perspektivën për  rejtingun afatgjatë të kreditit për monedhën vendase dhe për valutat e huaja nga “pozitive” në “të qëndrueshme”. Kjo u bë për shkak të pandemisë së koronavirusit. Ky është vlerësimi i pare i agjencisë pas fillimit të pandemsë

Sipas “Fitch” sivjet rritja e Produktit të Brendshëm Bruto e Bullgarisë do të ulet nga 3,2% në minus 5,1%, por vitin e kaluar rritja do të jetë 4,2%.


Më shumë nga rubrika

Deri në 7000 euro është ndihma e njëhershme për bujqit për shkak të Covid-19

Bullgaria kërkoi nga BE-ja që ndihma t’u jepet bujqve në bazë të të gjitha shpenzimeve të tyre suplementare për shkak të koronavirusit për tokat e punueshme dhe për krerë kafshe. Komisioni Evropian e refuzoi këtë propozim duke vendosur që..

botuar më 20-07-04 10.53.PD
Tomisllav Donçev

Deri në shtator Bullgaria duhet të caktojë prioritetet e veta për rimëkëmbje pas krizës së Covid-19

Për periudhën e ardhshme programore të BE-së Bullgaria mund të ketë akses në resurs financiar prej më shumë se 29 mlrd eurosh. Për këtë qëllim deri në shtator vendi ynë duhet të caktojë sektorët prioritarë dhe mekanizmat e financimit. Afati do të jetë..

botuar më 20-07-03 11.14.PD

Një investitor çek pronësoi pjesë në Bankën e Parë të Investimeve

Valea Foundation e sipërmarrësit çek Karel Komarek u përfshi në rritjen e kapitalit të Bankës së Parë të Investimeve – Fibank. Fondi u bë pronar i 7,9% prej aksioneve të bankës private bullgare. Banka Bullgare për Zhvillim bleu pak më shumë se 18%...

botuar më 20-07-02 6.48.MD