Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Institucionet kulturore gradualisht kthehen tek jeta “reale”

Muzeu për Historinë e Sofjes
Foto: BGNES

Duke respektuar të gjitha masat kundër epidemisë dhe kryesisht – distancën fizike dyert e veta i hapi Bibliotega e Krtyeqytetit. Kjo u bë në përputhje me urdhëresën e kryetares së bashkisë së Sofjes Jordanka Fandëkova, Vizituesit mund të marrin libra, por nuk kanë të drejtën të përdorin dhomat e leximit të bibliotekës.

Më 18 maj do të fillojë punë dhe Muzeu për Historinë e Sofjes, kurse Galeria e Kryeqytetit e Arteve Figurative – më 19 maj.

Bashkia, bashkë me partnerët e vet, do t’u ofrojë artistëve të Sofjes 20 skena në ambiente të hapura për shfaqje dhe koncerte. Për të garantuar distancën e detyrueshme fizike ngjarjet kulturore në to do të zhvillohen me më pak publik – do të përdoret një e treta prej vendeve (30% prej kapacitetit maksimal).

18 skena të përhershme apo mobile në të hapur ka në vende të ndryshme në Sofje, kurse shumë ngjarje kulturore do të organizohen pranë institucioneve kulturore, duke përdorur parqet pranë tyre.


Kopshti Zoologjik i Sofjes përsëri pret vizituesit e vet. Nga Kopshti Zoologjik u bëjnë thirrje qytetarëve të respektojnë të gjitha masat e sigurisë. Rekomandojnë përdorimin e mjeteve të mbrojtjes personale (maska, doreza, dezinfektues etj). Distanca e detyrueshme mes vizituesve duhet të jetë të paktën 2,5m.

Më shumë nga rubrika

Eksponati i korrikut në Muzeun e Gabrovos: një pjatë me imazhin e Penço Semovit

Një pjatë e “Fondacionit bamirës Penço Ivanov Semov” është eksponati i muajit korrik në Muzeun Historik Regjional në qytetin Gabrovo. Në mesin e enës së zbukuruar me bollëk ndodhet imazhi i industrialistit bullgar Penço Semov, i cili ka kontribuuar për..

botuar më 20-07-12 4.10.PD

Bullgaria pret me keqardhje vendimin për katedralen “Shën Sofia” në Stamboll

Përkrahim thirrjet e bashkësisë ndërkombëtare për ruajtjen e regjimit të deritanishëm të aksesit në monumentin “Shën Sofia”, duke pasur parasysh historinë e tij dhe simbolin që ai e ka për fetë e krishtere dhe islame. Shpresojmë se do të ruhet..

botuar më 20-07-11 6.23.MD
Portreti i Ivan Vazovit, piktor Gjeorgji Evstatiev

Nderojmë Patriarkun e Letërsisë Bullgare Ivan Vazov

I gjithë viti 2020 kalon nën shenjën e një jubileu të madh e të shënuar - 170 vjet nga lindja e poetit gjenial bullgar, shkrimtar dhe veprimtar shoqëror Ivan Vazov. Për shkak të krijimeve të tij, kushtuar Bullgarisë, popullit dhe heronjve të saj,..

botuar më 20-07-09 4.03.MD