Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Muzeu Historik në Jamboll me atelie dhe lojëra online

Foto: yambolmuseum.eu

Nga 23 maji Muzeu Historik Regjional në Jamboll (Bullgari Juglindore) do të transmetojë çdo të shtunë në faqen e vet elektronike atelie tematike dhe lojëra. Në programet me titullin “Katër histori dhe një muze” shikuesit do të mësojnë fakte interesante dhe më pak të njohura nga historia e rajonit të Jambolit dhe e vendit tonë në përgjithësi.

Në programet arsimore marrin pjesë klubi “Fuçia udhëtuese”, shoqata për rikrijime historike “Çigot”, ekipet e “Shous me zjarr dhe dritë” dhe të "Small Theatre Company".


Më shumë nga rubrika

Perperikon

Theksat e verës arkeologjike 2020 - pjesa e parë

Në vetëdijen kolektive nocioni arkeologji më shpesh lidhet me gërmime dhe me kërkimin e thesareve, të veshura në një misteri. Kurse thesaret e vërteta në sytë e arkeologëve janë artefaktet, pjesëza nga pazelli i historisë, të cilat na zbulojnë..

botuar më 20-06-02 11.19.PD

Shtëpia Muze e Iljo Vojvodës mban kujtimin për kaçakun legjendar

Ilia Markov Popgeorgiev është një nga pjesëmarrësit e pakët në proceset çlirimtare në të gjitha etapat e tyre - që nga periudha e kaçakëve gjatë viteve të zgjedhës osmane, deri tek lufta mes Rusisë dhe Turqisë,e cila u bë çlirimtare për Bullgarinë. E..

botuar më 20-05-29 1.22.MD

Pellagija Vidinska ka diktuar modën në Mbretërinë e Bullgarisë

Vetëm për disa dekada kryeqyteti i porsaçliruar bullgar nga zgjedha osmane u shndërrua në një qytet me pajisje moderne, rrugë të gjera dhe godina të mëdha. Takimi me kulturën evropiane, me universitetet, udhëtimet, e gjithë kjo kontribuoi për formimin e..

rinovuar më 20-05-25 6.10.MD