Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Hiqet ndalimi që shtetasit e BE-së dhe të vendeve nga Marrëveshja Schengen të hyjnë në Bullgari

Foto: BGNES

Me urdhër të Ministrit të Shëndetësisë që nga sot, 22 maj, hiqet ndalesa që shtetasit e BE-së dhe të vendeve nga Marrëveshja Schengen (përfshi këtu San Marinon, Andorën, Monakon dhe Vatikanin) të hyjnë në territorin e Bullgarisë.

- Nuk ka ndalim edhe për ata që bashkëjetojnë me shtetas bullgarë, për ata që qëndrojnë afatgjatë, ose afatshkurtër në territorin e Republikës së Bullgarisë, ose për anëtarët e familjeve të tyre.

- Nuk ndalim edhe për të huajit, të cilët ushtrojnë veprimtari të ngutshme mjekësore, diplomatike, humanitare, të transportit etj., të lidhura me detyrimet e tyre të punës.

- Nuk ndryshohen edhe dispozitat për kalimin transit pemës territorit të Bullgarisë.

- Няма да бъдат поставяни под карантина влизащите български и европейски граждани, когато престоят им в страната е до 7 дни. Всички останали подлежат на
14-дневна домашна карантина. 

- Nuk do të vendosen në karantinë shtetasit bullgarë dhe evropianë që hyjnë në Bullgari dhe qëndrimi i tyre është deri në 7 ditë. Të gjithë të tjerët do të jenë në karantinë 14 ditore.

Personat që nuk vendosen në karantinë, si de ata që kalojnë transit përmes territorit të vendit u dorëzojnë organeve të kontrollit kufitar shëndetësor një deklaratë.

Më shumë nga rubrika

Hotelet në pushimoren Zllatni Pjasëci hapen deri më 1 korrik

Pjesa e madhe e hoteleve në pushimoren Zllatni Pjasëci janë gati të hapin dyert nga 15 qershor deri më 1 korrik. Situata është dinamike dhe ka shumë të paqarta rreth masave që do të jenë në fuqi në Bullgari pas mesit të qershorit. Këtë e tha për gazetën..

botuar më 20-06-05 4.06.MD

“Bullgartransgaz” kërkon kredi për gazsjellësin “Rryma Ballkanike”

Bullgartransgaz hapi procedurë për sigurimin e një kredie deri 400 milion euro me afat shlyerje 6 vjet. Mjetet janë për realizimin e projekteve si gazsjellësi “Rryma Ballkanike”. Lidhja ndërsistematike Bullgari-Serbi, zgjerimi i depos së gazit në Çiren..

botuar më 20-06-05 4.01.MD
Atanas Mangërov

Rreth 4 për qind e bullgarëve e kanë kaluar koronavirusin

Rreth 4% е popullsisë bullgare e kanë kaluar koronavirusin. Këta janë afro 280 00 bullgarë, tha shefi i Klinikës për Fëmijë pranë Spitalit për Sëmundje Ngjitëse në Sofje doc. Atanas Mangërov. Eksperti është i mendimi se nuk do të ketë valë të..

botuar më 20-06-05 2.29.MD