Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Pajisje mbrojtëse bullgare për profesionistët e mjekësisë të Kosovës

Ambasadori Guxhev (majtas) dhe ministri Vitia
Foto: Facebook, MSH e RKS-së

Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, z. Arben Vitia falënderoi Ambasadorin e Republikës së Bullgarisë në Kosovë, z. Hristo Guxhev, i cili në emër të shtetit të tij, i dhuroi MSh-së një sasi të konsiderueshme të veshjeve trupore për nevoja të nëpunësve mjekësorë, bëri të ditur Ministria e Shëndetësisë së RKS-së .

Kostumet mbrojtëse janë projektuar dhe përgatitur nga një prodhues bullgar në përputhje me standardet më të larta të BE-së. Stofi i kostumeve mbrojtëse përmban një membranë speciale, që është provuar se garanton mbrojtje më të sigurt për shumë kohë kundër COVID-19. Firma prodhuese është ndër pak ndërmarrjet në BE që prodhojnë veshje të tilla dhe produktet e saj eksportohen në shumë shtete anëtare të BE- së.

Ministri Vitia dhe Ambasadori Guxhev e vlerësuan lart bashkëpunimin midis dy shteteve dhe reagimin me kohë ndaj pandemisë Covid-19, me qëllim të ruajtjes së shëndetit publik të qytetarëve të dy shteteve.

Në këtë rrafsh, Ministri Vitia ka theksuar se partnerët ndërkombëtarë kanë ndihmuar Kosovën që të menaxhojë në mënyrë sa më korrekte këtë sfidë të shëndetit publik dhe me sa më pak pasoja, është shkruar në faqen e Facebook-ut të Ministrisë së Shëndetësisë së Kosovës.


Më shumë nga rubrika

Masat kundërepidemike në Aeroportin e Sofjes

Covid-19 po vazhdon të ndikojë mbi udhëtimet  si drejt Bullgarisë, ashtu dhe që këtu drejt shteteve të tjera evropiane dhe botës. Pavarësisht nga rekomandimet  e Ministrisë së Punëve të Jashtme qytetarët bullgar u përmbahen udhëtimeve të panevojshme, dhe..

botuar më 20-07-02 2.57.MD

Më e rëndësishmja për udhëtimet për në Bullgari në kushtet e Covid-19

Autoritetet bullgare zgjatin ndalimin e përkohshëm të hyrjes në Bullgari deri më 15 korrik 2020 të të gjithë shtetasve, pavarësisht nga shtetësia e tyre në të gjitha pikat e kalimit kufitar të transportit tokësor, ajror, detar dhe hekurudhor.  Kjo..

botuar më 20-07-01 1.20.MD

Lindja e pare e diellit për muajin korrik bashkon njerëzit me shpirt të lirë

Në kalendar ka festa të shumta, të cilat njerëzit i duan dhe i shënojnë, pavarësisht se ato nuk janë festa zyrtare. Me afrimin e 1 korrikut bullgarë prej disa brezave fillojnë të këndojnë hitin botëror “ July Morning ” . Pamja e rrezeve të para të..

botuar më 20-06-30 3.56.MD