Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Banka Qendrore Evropiane caktoi kursin standard të ndërhyrjes për levën bullgare

Foto: arkiv

Banka Qendrore Evropiane caktoi kurset e detyrueshme të ndërhyrjes për levën bullgare dhe për kunën kroate pasi lejoi dy vendet të hyjnë në Mekanizmin Valutor ERM II. Nga data 13 korrik 2020 kursi më i ulët i këmbimit të levës mund të jetë 1.66246 leva për 1 euro, ndërsa më i larti – 2.24920. Rreth kursit qendror të levës vendoset diapazoni standard plus ose minus 15 për qind. Bullgaria u aderua në ERM II me regjimin ekzistues të Bordit Valutor ku leva është e fiksuar në nivel nga 1.95583 leva për 1 euro.


Më shumë nga rubrika

Cvetan Simeonov

Biznesi pezullon projektet investuese

Biznesi pezullon projektet investuese, tha para BNR-së Kryetari i Dhomës Ekonomike Tregtare Cvetan Simeonov. Tashmë ka tkurrje të prodhimeve, do të fillojnë shkurtime. Masa 60:40 nuk ndikoi në mënyrën më të mirë. Del se ata që punojnë..

botuar më 20-08-05 12.54.MD
Ministri i Ekonomisë Llëçezar Borisov

Dorëzuan certifikata investimi për 55 mln euro

Ministri i Ekonomisë Llëçezar Borisov dorëzoi 4 certifikata për investime të klasës “A”, bëri të ditur Zyra e Shtypit pranë Ministrisë. “Harmony 2012” në Kërxhali investon 23 mln euro në një instalim për përpunimin e materialeve që përmbajnë..

botuar më 20-08-04 2.02.MD

A do të shpëtojë TVSH-ja e pakësuar degët nga falimentimi

Në sfondin e protestave antiqeveritare, kabineti pakësoi përkohësisht nga 20 deri më 9% normën e tatimit për verën dhe për birrën në lokale. Motivi i grupeve parlamentare të “Patriotëve të Bashkuar” dhe “Volja”, të cilat e parashtruan këtë kërkesë, qe..

botuar më 20-08-04 1.34.MD