Община Сливен представи концепцията за интегрирани териториални инвестиции

Местната власт на Сливен оповести концепцията за интегрирани териториални инвестиции по Програма "Развитие на регионите" 2021 - 2027. В нея са включени общи проекти с общините Бургас, Ямбол и Стралджа.  Сливен участва в общо 7 концепции свързани с..

публикувано на 27.03.24 в 16:21

Деца нарисуваха театър

Изложба с рисунки на деца, наречена „Нарисувай ми театър“ беше подредена във фоайето на Културния център в Стара Загора, където  временно се помещава Драматичен театър „Гео Милев“. Тя се откри днес, в международния ден на театъра и се превърна в едно..

публикувано на 27.03.24 в 16:08

"Преход на възможностите" изисква да се инвестира в умове и технологии

Кръгла маса "Реализиране на възможностите – Стара Загора" се проведе като втора поред среща в рамките на европейския проект "Преход на възможностите".  Целта на срещата  - публичен диалог с местни представители, които могат да допринесат за справедлив..

публикувано на 27.03.24 в 16:04
Министърът на енергетиката Румен Радев

Никой няма да бъде изоставен в комплекса "Марица-изток"

Няма заявени съкращения в двете държавни дружества ТЕЦ "Марица-изток 2"  и "Мини Марица-изток", каза  на брифинг в Министерския съвет министърът на енергетиката в оставка Румен Радев. Той определи като "съвсем естествено" напрежението в региона, но увери че..

публикувано на 27.03.24 в 15:15

Силно представяне на тежкоатлетите

Двамата братя Валентин Генчев и Габриел Маринов се готвят за предстоящи стартове с националния отбор. Пред Валентин е участие в Световно първенство в края на годината. Габриел също ще участва в Световното първенство, но в края на този месец има..

публикувано на 27.03.24 в 15:00

И вторият опит за старт на делото "Дебора" се провали

Районният съд в Пловдив не даде ход на делото „Дебора“. Причина за проваления втори опит се оказа неявяването на адвокатите на обвинения за насилие над младата жена от Стара Загора Георги Георгиев.  По същата причина отпадна гледането за промяна мярката..

публикувано на 27.03.24 в 14:32

Ямболският театър с три номинации "Икар"

Драматичен театър „Невена Коканова“ в Ямбол участва с три номинации в Националните награди за сценични изкуства "ИКАР" 2024, обявени от Съюза на артистите в България за спектакъла "Всичките наши тела", каза пред Радио Стара Загора новият директор на..

публикувано на 27.03.24 в 14:10
Бюро по труда и СП, Стара Загора

Две от големите предприятия в Старозагорско готвят съкращения

Две от големите предприятия в област Стара Загора готвят масови съкращения на персонала.  В ТЕЦ „КонтурГлобал  Марица Изток 3“ ще бъдат освободени 160 души, а в "М+С Хидравлик“ - 128. Това съобщи директорът на „Бюро по труда“ – Стара Загора Любен..

публикувано на 27.03.24 в 11:53

Полицията установи безакцизен алкохол в къща в Казанлък

Голямо количество течност с мирис на алкохол без акциз е намерено в къща в Казанлък, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Стара Загора. То е установено вчера, след проверка за съхранение и разпродажба на акцизни стоки - наливен..

публикувано на 27.03.24 в 11:38

Иззеха колата на дрогиран

Служители на реда спрели за проверка на Подбалканския път  25-годишен мъж, управлявал л.а."БМВ". Той е тестван с техническо средство, което отчело канабис,  съобщиха от областната дирекция на МВР в Стара Загора.  Водачът  е задържан за срок до 24 часа, а..

публикувано на 27.03.24 в 11:12