Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортното училище в Стара Загора ще награди най-добрите си спортисти за 2018 г.


През следващата учебна година спортното училище „Тодор Каблешков“ в Стара Загора ще осъществи прием в още един спорт – баскетбол при момичетата. Това обяви в интервю за Радио Стара Загора директорът на учебното заведение Димо Неделчев. Приемът ще бъде осъществен след заявен интерес от страна на баскетболния клуб в града, обясни той. Баскетболът се завръща в учебното заведение след дълги години пауза и става 10-я спорт, по който ще бъдат обучавани ученици в спортното училище. През тази учебна година там има малко под 260 ученика, уточни Димо Неделчев.

Тази вечер спортно училище „Тодор Каблешков“ ще награди и най-добрите си спортисти за 2018 г. Тържеството, което започва в 17,30 часа в зала „Иван Вазов“ е част от проявите по повод 45-годишния юбилей на учебното заведение. Поканени да присъстват на церемонията са всички спортни клубове в града.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

американска норка

Пореден протест на природозащитници с искане за спиране на фермите за норки в България

Пореден символичен протест на сдружение "Кампании и активизъм за животните в индустрията“ (КАЖИ) срещу обжалването на заповедта на МОСВ за  забрана на развъждането и вноса на вида "Американска норка" в България се проведе в столицата днес...

публикувано на 19.04.24 в 13:35

Включват и БСП в обсъждането на идейни концепции за Бузлуджа

Изработване на идейна концепция за запазването на Дом-паметника на Бузлуджа е възложил служебният премиер Димитър Главчев. Това стана ясно от негов отговор по време на днешния парламентарен контрол на въпрос на депутата от БСП Георги Гьоков...

публикувано на 19.04.24 в 13:07

Специализирана полицейска акция тече в Сливенско

В Сливенска област е в ход 24-часова специализирана полицейска операция за контрол на скоростта. От полунощ до 10,00 часа в Сливенско са заснети 81 нарушения. Акцията е част от операция по пътна безопасност на ROADPOL и се провежда във всички страни..

публикувано на 19.04.24 в 12:36

Спектакълът "Лебедово езеро" на сцената на Старозагорската опера

Примата Анелия Димитрова и звездата на Балета на Виенската държавна опера Денис Черевичко ще представят легендарния балет „Лебедово езеро“ на 23 април от 19 часа в Държавна опера-Стара Загора. В ролята на Ротбарт е Фиорди Лоха, а Шут е Филипо..

публикувано на 19.04.24 в 12:21

Жена е с порезни рани на ръката след семеен скандал

В 14:35ч. вчера, в РУ-Гълъбово е получен сигнал на тел.112, че на центъра на с.Обручище, 64-годишна жена е с порезни рани на ръката. При посещение на място е установено, че жената и съпругът й – 63-годишен, се скарали и мъжът хвърлил по нея порцеланова..

публикувано на 19.04.24 в 11:13

Въвеждат временна организация на движението по време на 5К Beroe Road Race

Община Стара Загора уведомява жителите и гостите на града с оглед осигуряване на безопасно протичане на състезанието „Beroe 5К Road Race", организирано от Спортен клуб по лека атлетика „Берое", за времето от 08:30 часа до 12:30 часа на..

публикувано на 19.04.24 в 10:52

250 участници събира конференция на студентите по медицина в Тракийски университет – Стара Загора

Медицински факултет при Тракийски университет – Стара Загора е домакин на 44-та национална среща на Асоциацията на студентите медици в България, която ще се проведе в дните 19 – 21 април 2024 г., с участието на 250 студенти по медицина от всички висши..

публикувано на 19.04.24 в 09:48

Прекратяват разкопките край хасковското село Текето

Малко над 50 000 лв са събраните дарения, за разкопките на тракийската гробница край хасковското село Текето. За съжаление съоръжението е било ограбено още в древността, отчете ръководителят на проучванията доц. Георги Нехризов. Гробницата..

публикувано на 19.04.24 в 09:44
Йордан Йорданов

Инспекцията по труда и полицията със съвместни проверки по празниците

В празничните дни Инспекцията по труда – Стара Загора и полицията ще извършват съвместни проверки за спазването на работното време, за извънреден труд, който не се заплаща допълнително и разбира се за трудови договори. Това съобщи в ефира на Радио..

публикувано на 19.04.24 в 09:22
Тракийски университет, Стара Загора

Кандидат-студенти полагат изпити по биология и химия в Тракийския университет

Традиционно висок остава интересът към изпитите по биология и химия в Тракийския университет, които са вход за специалностите "Медицина", "Ветеринарна медицина", както и за прием в редица бакалавърски програми на старозагорската Алма матер. Общо 411..

публикувано на 19.04.24 в 08:25