Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осем играчи с договор и четирима на проби тренират с тима

Олександър Севидов е новият треньор на "Верея"

Очакват се още 9 нови

Украинецът Олександър Севидов е новият старши треньор на старозагорския "Верея". Той изведе днес отбора за тренировка на стадион "Трейс Арена". Негов помощник ще бъде Олександър Мартюк, а останалата част от щаба му остава непроменена. 

Пред медиите Севидов изрази позитивното си впечатление от интереса, който е предизвикало неговото идване в Стара Загора. "Ситуацията е клуба е сложна, но ще се борим за оставане в Първа лига, докато имаме шансове. Предстои ни много работа. Трябва повече да работим, отколкото да говорим", заяви Олександър Севидов. Той изрази сигурност, че ще се събере необходимата група от футболисти, но бе категоричен, че той няма да води футболисти в клуба, защото това е приоритет на ръководството. 

Олександър Севидов изведе 12 футболисти за тренировка днес. Договори с клуба имат само 8 футболисти, които бяха част от "Верея" и през есента. Това са Иво Иванов, Станислав Маламов, Томаш Косут, Денис Василиев, Емил Йоргенсен, Теофилос Курупис, Стелиян Колев и Бедри Рюстемов. Младият талант Денислав Станчев в момента е на проби в полски клуб. На проби във "Верея" пък към днешна дата са вратарят Кристиян Кацарев, както и полевите футболисти Станимир Димитров, Георги Василев и Иван Бърнарски. Спортният директор на клуба Николай Демирев обяви, че в отбора очакват още трима българи и шестима чужденци. Разтрогналите своите договори с клуба през зимната пауза са Георги Георгиев, Богомил Цинцарски, Здравко Илиев, Симеон Мечев, Ангел Максимов, Майкъл Тевия, Стефан Аличков, Антон Огнянов, Милен Танев, Милан Вушурович, Дино Мартинович и Андрей Киофу.

Първата контрола на "Верея" от подготовката ще се проведе на 24 януари от 14 часа в Гълъбово срещу местния "Ботев". Търси се съперник за проверка на 27 януари. По всяка вероятност верейци ще опитат да организират подготвителен лагер в Турция от около 28-29 януари до 9-10 февруари, където ще се търсят съперници за три контролни срещи.

В прикачения звуков файл може да чуете интервю с наставника на "Верея" Олександър Севидов. Преводът е на Емил Енчев.

Ето и пълната визитка на Олександър Севидов:

Олександър Владимирович Севидов е роден на 18 юли 1969 г. в Донецк , Украйна.

Футболист на "Шахтьор" Донецк. Той играе в младежкия състав на клуба, и има 1 мач за Купата на Федерацията по футбол на СССР. По време на военна служба игра е във втория отбор на ЦСКА Москва . По-късно той играе за украинските клубове "Зоря" Луганск, "Металург" Запорожие, "Кривбас", "Металург" Донецк и за руските "Торпедо" Москва и "Урал". Във футболната си кариера е изиграл 344 срещи и е отбелязал 102 попадения.

Треньорска кариера:

След края на кариерата си, Севидов започва да работи като треньор. От 2001 до 2004 г., с прекъсване, той е работил в "Металург" Донецк. В сезон 2002/03 с отбора спечели бронзов медал в шампионата на Украйна. От 2004 до 2005 г. той е бил главният треньор на "Стомана" и заедно с отбора стана победител от Втората лига на Украйна.

През лятото на 2005 г. Севидов е назначен за главен треньор в "Металург"  Донецк и участва в квалификацията на Купата на УЕФА. Във втория квалификационен кръг клубът победи унгарския "Шопрон" (3:0, 1:2). В следващия кръг "Металург" отстъпи на гръцкия ПАОК (1:1, 2:2), поради гол на чужд терен.

През лятото на 2006 г. Олександър Севидов оглавява "Хелиос" Харков от Първата лига и остава начело на клуба един сезон. През октомври 2009 г. той оглавява младежкия отбор от "Кримтеплица" от Първата лига. През април 2011 г. става главен треньор на "Говерли" Закарпатие, който впоследствие става шампион на Първа лига. 

През сезон 2011/12 професионалната футболна лига на Украйна избира Севидов за най-добър треньор. На 19 юни 2013 г. той подписва договор с "Карпати" Лвов за три години. На 16 юни 2014 г. напуска клуба по взаимно съгласие..

На 4 юни 2015 г. подписва договор с "Металист" Харков. Под негово ръководство отборът изиграва 23 мача и записва 3 победи 8 равенства и 12 поражения. През април 2016 г. подава оставка.

През юни 2016 г. специалистът е назначен за главен треньор на "Мариупол" Иличевец. През септември 2017 г. напуска по взаимно съгласие. По време на работата си връща "Мариупол" в елита на украинския футбол - Висшата лига, а под негово ръководство отборът изигра девет мача и постига 5 победи 2 равенства и 2 загуби.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Четвърта поредна титла спечели „Берое Стара Загора“

„Берое Стара Загора“ извоюва шампионската титла в женската баскетболна „А“ група за четвърти пореден път. В пълната с публика старозагорска спортна зала „Общинска“ възпитаничките на Албена Хубенова надделяха над „Монтана 2003“ с 67:66 точки в..

публикувано на 24.04.24 в 21:50

Куп отличия извоюваха джудисти

В края на седмицата в Пазарджик предстои Държавен шампионат по джудо за младежи. „Ще участваме с трима състезатели, имаме много контузени в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Христо Лазаров, треньор в старозагорския клуб „Недьо Ранчев“...

публикувано на 24.04.24 в 14:42

102-ма стрелци участваха в турнир „Стоян Пенчев“

Старозагорският клуб „Августа 1992“ бе домакин на турнир по спортна стрелба в памет на Стоян Пенчев. „Турнирът бе по програма на спортното министерство „Децата и спортния клуб - 2024 година“, съобщи за радио „Стара Загора“ Георги Кочеренко, треньор..

публикувано на 23.04.24 в 14:35

Ямбол домакин на международно състезание по планинско колоездене

От 26-ти до 28-ми април в Ямбол ще се проведе колоездачното състезание по планинско колоездене в дисциплината крос-кънтри олимпик – Ямбол Bike Cup 2024. Организатори на надпреварата са спортен клуб „Фрий Райдърс Юнайтед", „Консепт Криейтив Крю" и..

публикувано на 23.04.24 в 11:52

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 2:2 победи

В Монтана бе изиграна четвъртата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. Домакините от „Монтана 2003“ надделяха над „Берое Стара Загора“ с 89:88 точки след продължение. Редовното време приключи при резултат 83:83...

публикувано на 22.04.24 в 20:44

Четири медала извоюваха момчета от „Берое“

В края на седмицата в София ще започнат схватките от турнира по борба „Петко Сираков – Иван Илиев“. Надпреварата е за юноши и девойки до 23 години. „Диян Динчев като национален треньор ще бъде там, както и състезателите Радомир Стоянов, Калоян..

публикувано на 22.04.24 в 14:39

Над 120 деца се включиха в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“

Над 120 деца взеха участие в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“, който се проведе в ремонтираният плувен комплекс в Езикова гимназия "Васил Карагьозов" в Ямбол. Събитието бе организирано от Община Ямбол, Местната комисия за борба с..

публикувано на 22.04.24 в 11:32

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 1:2 победи

В Монтана бе изигран третият двубой от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. „Берое Стара Загора“ гостува на домакините от „Монтана 2003“ и претърпя поражение с 55:78 точки. Първите минути на срещата бяха равностойни, а..

публикувано на 21.04.24 в 20:58

Девора Аврамова спечели при жените днешното състезание "BEROE 5K ROAD RACE"

"Днес в Стара Загора с подкрепата на СКЛА "Берое" се проведе състезание по лека атлетика "Beroe 5K Road Race". Времето бе определено благосклонно към състезателите, които бяха над 500 при жени, мъже и деца. Организацията бе на висота и наистина се..

публикувано на 21.04.24 в 15:21

Мирослав Миндев: Победихме, но бе с цената на големи усилия

"Победихме трудно "Левски" Карлово с 2:1. Още в началото гостите ни поведоха в резултата за 0:1 и добре, че в края на първото полувреме стигнахме до изравнителен гол. Втората част също мача бе равностоен и стигнахме до победния втори гол в..

публикувано на 21.04.24 в 13:40