Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Сливен и Ямбол има милион лотарийни билети, които не могат да върнат

Търговците на лотарийни билети от Сливен и Ямбол поискаха държавата да разреши казуса с непродадените билети, след промените в Закона за хазарта. Според търговците наличните билети са платени от тях със всички данъци и обявиха, че не приемат за морално държавния отговор, че това са частно правни въпроси. Те съобщиха, че в цялата страна непродадените билети са на стойност между 27 и 35 милиона лева.

В 640 търговски обекта в Сливен и Ямбол има в наличност лотарийни билети за около 1 милион лева, които не могат да бъдат върнати или продадени, каза Борис Борисов, собственик на пунктове за продажба:

"За тези билети, които са останали в момента нашата молба към държавата е да се включи като някакъв регулаторен орган. Най-нормалния път е обект – дистрибутор – Национална лотария."

Борисов обяви, че ще търсят диалог с държавата за разрешаване на проблема, но си запазват правото на протест:

"Смятаме, че говорим аргументирано и аргументите ни звучат по-силно от крясъците, но многоточие."

Той каза още, че се очаква всички собственици на 18 хиляди обекта от цялата страна да заведат колективен иск срещу държавата, ако не бъдат изпълнени исканията им.
Още от категорията

31 са заявили желание за доброволци в Хасково

Продължават противоепидемичните мерки на община Хасково срещу разпространението на коронавируса. Днес екипите на „Екопрогрес“ дезинфекцираха местата за отдих и игра, както и междублоковите пространства в кв.„Бадема“, кв.“Изгрев“, парк „Днепър“,..

публикувано на 30.03.20 в 10:46

Започва дезинфекция на 20 км от магистрала "Марица"

Днес започва дезинфекци на 20 километров участък на Автомагистрала „Марица“, преди ГКПП Капитан Андреево. За почистването ще бъдат изразходвани 100 000 лева. Опашките от тирове драстично намаляха, след като бе обособен буферен паркинг, на бившето..

публикувано на 30.03.20 в 10:35

Три случая на коронавирус от областите Пловдив, Сливен и Кърджали са потвърдени в Стара Загора

На 29 март в лабораторията в Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора са потвърдени три случая на COVID-19. Пробите са изпратени за изследване от областите Пловдив, Сливен и Кърджали.

публикувано на 30.03.20 в 10:26

Дариха болницата в Казанлък с устройство за дистанционно наблюдение на болни от Covid-19

Общинската болница “Д-р Христо Стамболски” в Казанлък получи като дарение две устройства за дистанционно медицинско наблюдение, които ще могат ефективно да бъдат използване в борбата с Covid-19. Изобретението е патентовано от казанлъшкия лекар..

публикувано на 30.03.20 в 10:00

Ростислав Курдов: Напрежението върху фармацевтите е голямо

Въпреки обещанията на Министерството на здравеопазването, не навсякъде са доставени необходимите защитни средства, за работещите фармацевти. Много от тях са принудени сами да търсят и закупят такива, за да работят спокойно с клиентите си, заяви в..

публикувано на 30.03.20 в 09:48

50 доброволци са в готовност да помагат в Стара Загора

50 са регистрираните доброволци към Община Стара Загора. Доброволческото формирование е в готовност да помогне в работата на общината, в извънредното положение, но към момента такава нужда не е заявена, коментира в интервю за Радио Стара Загора..

публикувано на 30.03.20 в 09:04
Ген. проф- д-р. Венцислав Мутафчийски

Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус в България е 354, 15 са излекувани

Общият брой на заразените с коронавирус в България е 354, като 8 са новите случаи, съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб професор Венцислав Мутафчийски и посочи, че няма нови области, в които да е проникнала заразата. Излекувани досега са..

публикувано на 30.03.20 в 08:23
Ген. проф. Венцислав Мутафчийски

8 нови случая на Сovid-19 . 364 е общия брой на заразените в страната

8 са новите регистрирани случаи на Сovid-19. Всички са от София. В столицата вече има 214 лица с коронавирус, а общият брой на заразените в страната е 346. Това съобщи на редовния си брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб за борба с..

публикувано на 29.03.20 в 17:16

Община Ямбол издаде брошура за мерките за предпазване от COVID-19

Община Ямбол издаде информационна брошура, в която са описани мерките за предпазване от разпространението на COVID-19, съобщават на сайта на общината. Посочени са телефонните номера за връзка с домашния социален патронаж, на линията за психологическа помощ..

публикувано на 29.03.20 в 15:39
Модел на коронавируса, причиняващ Covid-19, и на протеина (на преден план), образуващ „шиповете“ на повърхността му, който осъществява  инвазията -позволява на вируса да навлезе и зарази човешките клетки. На  модела се вижда, че повърхността на вируса (синя) е покрита с „шипкови“ протеини (червени).

Починала е 51-годишна жена с COVID-19

Тази сутрин е починала 51-годишната жена с COVID-19, която беше хоспитализирана в МБАЛ-Благоевград. Това съобщават от Министерството на здравеопазването.Жената е страдала и от астма. Късно снощи в лечебното заведение почина и 74-годишната й майка, се..

публикувано на 29.03.20 в 09:52