Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Това е декларацията на МВР за преминаване през КПП

За да се избегнат излишни струпвания и опашки от граждани пред общините и гишетата на дирекция „Български документи за самоличност“ за смяна на адрес и отразяването му в личните карти, спешен порядък бе изготвена бланка за декларация. Тя ще служи за представяне пред контролно-пропускателните пунктове в областните градове, които бяха изградени във връзка с изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се въвеждат нови противоепидемични мерки от 21 март 2020г.

ТУК МОЖЕ ДА ИЗТЕГЛИТЕ ДОКУМЕНТА

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Здравният министър с 3 нови заповеди, свързани с COVID-19

Здравният министър издаде три заповеди във връзка с решението на Министерския съвет за удължаване на извънредната епидемична обстановка до края на месец септември. Отпада изискването за отрицателен PCR тест и карантина за пристигащите от Турция, Сърбия..

публикувано на 01.09.20 в 06:36
Стара Загора

При стриктни противоепидемични мерки започна работа детска градина № 10 „Светлина“

Старозагорската детска градина № 10 „Светлина“ днес отвори врати, след като в продължение на два месеца и половина заведението бе затворено заради извънредното положение в страната и опасността от разпространението на коронавируса. Общо подадените..

публикувано на 26.05.20 в 08:50
Андрей Жеков води заниманията на националите.

От петък разрешават колективните спортове на закрито, но без състезания с публика

От 22 май ще бъдат отново разрешени колективните спортни занимания на закрито, но не и състезанията с публика, съобщават от здравното министерство. Това гласи нова заповед на министъра на здравeопазването Кирил Ананиев. С нея от 26 май ще бъдат разрешени..

публикувано на 20.05.20 в 17:46
Плувен басейн, Стара Загора

Плувният басейн в Стара Загора възобнови дейността си

При стриктно спазване на противоепидемични мерки за безопасност общинският плувен басейн в Стара Загора възобнови дейност от днес. Организацията за ползване му е направена съгласно всички изисквания на РЗИ и издадената заповед от общината. Това..

публикувано на 18.05.20 в 16:21
Стара Загора

Първи посетители след отварянето на моловете в Стара Загора

„Към ранния следобед в първия ден от отварянето на големите търговски центрове след края на извънредната ситуация имаме посетители. Трафикът не е обичайният, както  сме свикнали да бъде в един мол, но скоро не се очертава да бъде“, коментира в ефира на..

публикувано на 18.05.20 в 16:16
Затваряне на ромската махала в Ямбол (05.05.2020г.)

Напрежението сред ромите в квартал „Райна Княгиня“ в Ямбол ескалира

Напрежението сред ромите  в квартал „Райна Княгиня“ в Ямбол ескалира.  Причината за него беше  фактът, че до сряда сутринта се удължава пълната карантина на квартала. Въпреки, че през последните  четири дни няма диагностициран случай на заболял с..

публикувано на 18.05.20 в 16:09

Оптимист съм за приключването на учебната година дистанционно

Възможно е към края на учебната година образователното министерство да има първи резултати от оценка на дистанционното обучение, което се наложи заради кризата Ковид-19. В такава оценка ще се проследят много и различни аспекти, сред най-важните от..

публикувано на 18.05.20 в 07:50

В Харманли започва изследване за COVID-19 на персонала в Дома за стари хора и в Центъра за настаняване от семеен тип за деца

Днес ще бъде извършено изследване за COVID-19 на персонала в Дома за стари хора и в Центъра за настаняване от семеен тип за деца в Харманли, съобщават от община Харманли. Изследванията са по график за територията на област Хасково, по препоръка на..

публикувано на 13.05.20 в 12:32

18-годишен младеж от Стара Загора, нарушил задължителната карантина, за да занесе ключове в жилището на роднини

Районна прокуратура – Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо К.И., на 18 г., за това, че на 11.04.2020 г., в гр. Стара Загора, нарушил мерки, издадени против разпространяването на заразна болест по хората – т. 6 от Заповед №..

публикувано на 13.05.20 в 12:11