Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Откриване на нова детска градина и професионална гимназия ще обсъждат съветниците в Стара Загора

Откриване на нова общинска  целодневна детска градина, откриване на Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи и приемане на второ четене на проекта за Правилник за условията и реда за предоставяне на финансова помощ за новородено или осиновено дете на територията на община Стара Загора са сред точките, които ще дискутират общинските съветници в Стара Загора на предстоящото заседание на местния парламент. Сесията е насрочена за понеделник, 30 март в зала „Славейков като ще бъдат изпълнени всички указания на Националния кризисен щаб.

„Вероятно по време на самата сесия ще се дадат няколко почивки, защото зала „Славейков“ няма прозорци, чрез които да се проветрява. В тези малки кратки интервали ще се извърши и съответната дезинфекция. Имаме пълно единодушие, че трябва да продължим своята работа и да  проведем заседанието през март“, обясни в интервю за Радио Стара Загора Диян Димитров, председател на групата общински съветници на ГЕРБ.

"Откриването на нови детски градини е последователна политика на кмета Тодоров и в първите два мандата.Сега го правим отново, а и имаме възможност да се възползваме от финансов ресурс от 2 милиона лева отпуснат от Министерството на образованието и науката. Необходимостта от детски заведения, особено в централната градска част нараства с всяка година. Новата ще бъде за около 100 деца, разпределени в 4 възрастови групи. Ще стартираме и реално процедурата по учредяването на Национално училище - "Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи. Това са все нови, модерни специалности, от които бизнесът в града има нужда и затова е направен предварително анализ. За сега се предвижда в него да се обучават деца в три специалности: Приложна математика, Анализатор компютърни системи и Софтуерен анализатор. Тя ще бъде за ученици от 8 до 12 клас", съобщи още председателят на групата на ГЕРБ в местния парламент.

"Надявам се да няма проблеми и проекта за Правилник за условията и реда за предоставяне на финансова помощ за новородено или осиновено дете на територията на община Стара Загора да бъде единодушно приет. Поне такива са сигналите към момента. Ако това се случи от 1 юни ще започнем с отпускането и на такъв вид помощ.  Годината ще бъде тежка, защото и данъчната кампания ще се изтегли назад във времето, но по никакъв начин ние не се отказваме от тази наша обща инициатива", допълни Диян Димитров

Цялото интервю чуйте в прикачения звуков файл


Още от категорията

Градският часовник в Сливен звуча с химна „Върви народе възродени"

За първи път в Сливен от градския часовник точно на обяд в 12.00 часа прозвуча празничния химн „Върви народе възродени.“ Решението на кмета Стефан Радев  за промяната в звученето на мелодията на часовника от „Стани, стани юнак балкански“ с химна на..

публикувано на 24.05.20 в 14:59

На официална церемония бяха връчени наградите „Стара Загора“ и „Млада Загора“

Навръх празника на славянската писменост и култура 24 май в зала „П.Р.Славейков“ на Община Стара Загора бяха връчени тазгодишните награди „Стара Загора“ и „Млада Загора“ за успехи в сферата на културата, образованието и науката. Въпреки липсата на..

публикувано на 24.05.20 в 14:50

Митрополит Киприан с поздрав за 24 май

Братя и сестри, Днес е 24 май - най-светлият български празник, Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Празник, в който заставаме пред светлите ликове на светите братя Кирил и Методий, за да се поклоним пред..

публикувано на 24.05.20 в 10:32

В Ямбол връчват наградите за образование, наука и култура

а 26 май, вторник, от 10:00 часа в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“ ще бъдат връчени наградите за образование и наука на името на Ради Иванов Колесов по Правилника за наградите и отличията на Община Ямбол. В 10:30 часа в..

публикувано на 24.05.20 в 10:25
Хасково

В Хасково връчват отличията „Ученик на годината“

Кметът на Хасково Станислав Дечев ще връчи днес отличието „Ученик на годината“. Церемонията ще се състои от 10:30ч. пред Паметника на будителите. Наградата „Ученик на годината“ се дава по повод 24 май – Денят на българската просвета и на славянската..

публикувано на 24.05.20 в 09:51
Регионална библиотека Сливен

Документална изложба в Сливен по повод 24 май

Документална изложба от редки и ценни издания, представяща най-важните моменти от развитието на българската книжовност бе открита в Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ Сливен. Изложбата е по повод Деня на славянската писменост и българска култура..

публикувано на 23.05.20 в 13:53

Детските градини и яслите в Сливен отварят на 29 май

Детските градини и яслите в Сливен ще заработят от 29 май,съобщиха от общинския пресцентър. Дотогава те ще бъдат заредени с необходимите хранителни продукти и дезинфекционни препарати и предпазни средства. В края на следващата седмица педагогическият и..

публикувано на 23.05.20 в 09:46
Улица „Раковски“ и сградата на Община Ямбол

Съкращават 30 общински служители в Ямбол, за да намалят разходите

Кметът на Ямбол Валентин Ревански предприема преструктуриране на общинска администрация с цел намаляване на разходите на общинския бюджет, информираха от общинския пресцентър. Ако новата структура бъде одобрена от Общински съвет Ямбол на..

публикувано на 22.05.20 в 16:11

Училища в Гурково, Харманли и Нова Загора са сред отличените от президента по повод 24 май

Президентът Румен Радев удостои училища от цялата страна с отличия по повод 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Дванадесет учебни заведения получиха почетния знак на..

публикувано на 22.05.20 в 16:09

Четвърта детска градина „Бреза“ в Стара Загора ще отвори врати на 26 май

Старозагорската Четвърта детска градина „Бреза“ е готова да отвори врати на 26 май, след като детските градини получиха възможност отново да приемат деца.  Детската градина разполага с капацитет от 6 групи с общо 185 деца, сподели за Радио Стара..

публикувано на 22.05.20 в 16:01