Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напрежението сред ромите в квартал „Райна Княгиня“ в Ямбол ескалира

Затваряне на ромската махала в Ямбол (05.05.2020г.)
Снимка: БГНЕС

Напрежението сред ромите  в квартал „Райна Княгиня“ в Ямбол ескалира.  Причината за него беше  фактът, че до сряда сутринта се удължава пълната карантина на квартала. Въпреки, че през последните  четири дни няма диагностициран случай на заболял с коронавирус на територията на квартала, на заседанието на кризисния щаб днес, е взето решение мерките да не бъдат разхлабвани, за да бъдат направени  тестове в карантинираната зона, посочи областният управител Димитър Иванов.

„Реакциите на жителите на ямболския квартал „Райна Княгиня“ бяха вербални, до физическа саморазправа не се стигна, но хората са объркани и реагираха емоционално. Засилено полицейско присъствие и жандармерия имаше днес следобед“, съобщи кореспондентът на радио Стара Загора Даниела Костова от мястото на събитието:

Тествани ще бъдат и полицейски служители, които охраняват карантинирания район.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Здравният министър с 3 нови заповеди, свързани с COVID-19

Здравният министър издаде три заповеди във връзка с решението на Министерския съвет за удължаване на извънредната епидемична обстановка до края на месец септември. Отпада изискването за отрицателен PCR тест и карантина за пристигащите от Турция, Сърбия..

публикувано на 01.09.20 в 06:36
Стара Загора

При стриктни противоепидемични мерки започна работа детска градина № 10 „Светлина“

Старозагорската детска градина № 10 „Светлина“ днес отвори врати, след като в продължение на два месеца и половина заведението бе затворено заради извънредното положение в страната и опасността от разпространението на коронавируса. Общо подадените..

публикувано на 26.05.20 в 08:50
Андрей Жеков води заниманията на националите.

От петък разрешават колективните спортове на закрито, но без състезания с публика

От 22 май ще бъдат отново разрешени колективните спортни занимания на закрито, но не и състезанията с публика, съобщават от здравното министерство. Това гласи нова заповед на министъра на здравeопазването Кирил Ананиев. С нея от 26 май ще бъдат разрешени..

публикувано на 20.05.20 в 17:46
Плувен басейн, Стара Загора

Плувният басейн в Стара Загора възобнови дейността си

При стриктно спазване на противоепидемични мерки за безопасност общинският плувен басейн в Стара Загора възобнови дейност от днес. Организацията за ползване му е направена съгласно всички изисквания на РЗИ и издадената заповед от общината. Това..

публикувано на 18.05.20 в 16:21
Стара Загора

Първи посетители след отварянето на моловете в Стара Загора

„Към ранния следобед в първия ден от отварянето на големите търговски центрове след края на извънредната ситуация имаме посетители. Трафикът не е обичайният, както  сме свикнали да бъде в един мол, но скоро не се очертава да бъде“, коментира в ефира на..

публикувано на 18.05.20 в 16:16

Оптимист съм за приключването на учебната година дистанционно

Възможно е към края на учебната година образователното министерство да има първи резултати от оценка на дистанционното обучение, което се наложи заради кризата Ковид-19. В такава оценка ще се проследят много и различни аспекти, сред най-важните от..

публикувано на 18.05.20 в 07:50

В Харманли започва изследване за COVID-19 на персонала в Дома за стари хора и в Центъра за настаняване от семеен тип за деца

Днес ще бъде извършено изследване за COVID-19 на персонала в Дома за стари хора и в Центъра за настаняване от семеен тип за деца в Харманли, съобщават от община Харманли. Изследванията са по график за територията на област Хасково, по препоръка на..

публикувано на 13.05.20 в 12:32

18-годишен младеж от Стара Загора, нарушил задължителната карантина, за да занесе ключове в жилището на роднини

Районна прокуратура – Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо К.И., на 18 г., за това, че на 11.04.2020 г., в гр. Стара Загора, нарушил мерки, издадени против разпространяването на заразна болест по хората – т. 6 от Заповед №..

публикувано на 13.05.20 в 12:11
Христо Панчугов

Политолог: Преместването на извънредното положение в Закона за здравето крие сериозна заплаха

„Управляващите в България се провалиха на комуникационно ниво“. Така коментира действията на правителството в условията на извънредно положение политологът Христо Панчугов. По думите му мерките срещу разпространението на коронавируса у нас с а били..

публикувано на 12.05.20 в 16:24