Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Над хиляда души се включиха в антиправителствения протест в Стара Загора

Втора вечер на протести в Стара Загора. Над хиляда души се включиха в мирното шествие по улиците на града. Протестиращите отново настояха за оставките на правителството и главния прокурор. Протестът премина в шествие по улиците на града. Живко Иванов с подробностите:


Галерия

Още от категорията

Премахнаха палатковия лагер на пътя Стара Загора - Хасково, протестиращите остават в района

Полиция и жандармерия премахна палатковия лагер на пътя Стара Загора - Хасково край летището. Акцията по разчистване на кръстовища и пътища от протестиращи се провежда едновременно в цялата страна, съобщиха от МВР. Операцията на МВР е..

обновено на 07.08.20 в 08:41

Стара Загора в помощ на хасковлии

Стара Загора върна жеста за помощта на хасковлии, които се включиха в блокирането на пътя край летището. Протестиращи от Стара Загора бяха на антиправителствения митинг в Хасково снощи. В звуковия файл чуйте репортаж на Христо Христов.

публикувано на 07.08.20 в 08:27
Национален осигурителен институт, ТП - Стара Загора

Намаляват заявленията за безработица в област Стара Загора

Близо 98 хиляди пенсионери в област Стара Загора ще получат добавката от по 50 лева, независимо от размера на пенсиите си. Това съобщи за радио Стара Загора директорът на териториалното поделение на НОИ Димитър Щерев. Общата сума отделена за това е..

публикувано на 07.08.20 в 08:05

Полицията е започнала акция по премахваме на палатковите лагери в цялата страна

Полицията е започнала акция по премахваме на палатковите лагери в цялата страна.  Операцията на МВР е започнала около 4,30 часа в цялата страна и  във всички градове, където има палаткови лагери или блокиране на движението.  На територията на няколко..

публикувано на 07.08.20 в 06:44

297 са новите случаи на коронавирус.

297 са новите случаи на заразени с коронавирус при 6 433 пи си ар теста, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. 11 души са починали, 47 са в интензивни отделения. Излекуваните за последното денонощие са 220. В Стара Загора случаите..

публикувано на 07.08.20 в 05:44

Отпада забраната за ползване на водата за питейни нужди от „ВиК“ ООД гр. Димитровград

Отпада забраната за ползване на водата за питейни нужди и приготвяне на храна, доставяна от „ВиК“ ООД гр. Димитровград. Днес пред областния управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова бе докладвано, че със заповед на директора на..

публикувано на 06.08.20 в 18:14
Съдебна палата, Стара Загора

Над 6 години затвор при строг режим за казанлъчанин, ограбил 93-годишна жена

Районен съд – Казанлък постанови присъда, с която наложи наказание лишаване от свобода за срок от шест години и шест месеца, при първоначален „строг“ режим, на 41-годишния Ж. С. от гр.Казанлък. Съдът го призна за виновен в това, че в периода от..

публикувано на 06.08.20 в 17:57

Съдът не допусна МВР да се оттегли от протеста

Административен съд – Стара Загора отхвърли искане на Сдружение за оптимизиране на правосъдието и администрацията - Варна, за прекратяване на неоснователни действия,  извършвани от длъжностни лица в Министерството на вътрешните работи в Стара Загора,..

обновено на 06.08.20 в 16:06

ЕVN България предупреждава за фалшиви имейли до клиенти от името на компанията

От енергийното дружество ЕVN алармират, че при тях са постъпили сигнали от клиенти за получени фалшиви имейли от името на компанията. Във фалшивите имейли се споменава името на EVN България, като е посочен и линк за превод на сума. В тази връзка..

публикувано на 06.08.20 в 15:50

Съдът отмени ПУП на „Бедечка“ като незаконосъобразен за 10 имота

Подробният устройствен план на „Бедечка“ се отменя частично като незаконосъобразен, става ясно решенията по десет дела на Административния съд на Стара Загора. Те бяха образувани по жалби на собственици на имоти в района срещу решението на Общинския..

публикувано на 06.08.20 в 15:27