Конкурс "Освобождението на моето родно място от турско робство“ организират от „Възраждане“

"Освобождението на моето родно място от турско робство“ е темата на конкурс за ученици, организиран от „Възраждане“ съвместно с "Буквария" и "Родинознание", съобщи общинският председател на партията в Стара Загора Искра Михайлова.

Децата от 4 до 12 клас на всички училища в страната могат да се включат с есе или съчинение по темата.

В конкурса могат да участват и учениците от българските училища в чужбина, както и от всяка извън-училищна форма на обучение. Срокът изпращане на творбите за конкурса е до 2 февруари, Петльовден.

Децата имат възможност да влязат във вълнуващата роля на изследователи и писатели. Могат да потърсят баба, дядо и всеки друг човек, който може да им разкаже достоверни истории за това как е освободено тяхното родно място от турско робство. Да се допитат до своите учители по история или да потърсят информация в интернет и в библиотеките. Така, всички българи ще можем да разберем много повече за предците си и как са преживели Освобождението.

Победители ще бъдат излъчени за всеки регион на България, като класираните на първо място ще получат по два билета – за себе си и за възрастен придружител, за посещение на Исторически парк. Децата на второ и трето място ще получат поощрителни награди.