Анна Цолова: Налагам си и информационна профилактика

Анна Цолова е сред най-познатите имена в българската журналистика. Не обича да говори за рамки, защото самата тя не ги харесва. Не обича да влиза в чиновническото работно време - и това й е чуждо. Но за сметка на това, извън всекидневния ефир, който бе нейн..

публикувано на 28.03.20 в 10:16

Театърът - на живо или онлайн? Такъв избор не съществува

Сия Папазова  дълги години е  драматург на театъра във Варна, неотменна част от живота и историята на варненската драма.  Преди няколко години тя издаде книгата „Варненският театър – обществен феномен”. Днес празничният за театралите и почитателите ден е..

публикувано на 27.03.20 в 18:54

Д-р Огнян Пелов: Вместо добавки, яжте свежи храни и ядки!

Д-р Огнян Пелов е интересен човек, от когото можем много да научим за здравословния начин на живот, стига да искаме. Винаги е насреща за въпроси, стига те да са правилно зададени. Изкушения има много в тази ситуация, в която ни се налага да стоим..

обновено на 27.03.20 в 16:18

Стефан Петров: Ние, доброволците, сме малка армия на добротата

Стефан Петров е на 26 години и е доброволец още от студентските си години. Той е част от доброволците и сега, във връзка с кризата, предизвикана от разпространението на COVID-19. Стефан Петров е специалист по дигитален маркетинг и работи от дома..

публикувано на 27.03.20 в 09:35

"Устремени": Да възстановим маршрутите в Родопите

Отдавна мъртвите, разпродадени, унищожени хижи са гледка, която съпътства маршрутите във всяка една планина, пише на страницата си във Фейсбук екскурзоводът Ивайло Мирчев от асеновградското сдружение „Устремени”. През втората половина на миналия век..

публикувано на 26.03.20 в 09:00

Над 270 студенти вече са записани за учебната 2020-2021 в Икономически университет - Варна

От 2016 година Икономически университет – Варна работи с платформата за електронно обучение Moodle като непрекъснато я допълва с нови функционалности като видеовръзки, игровизация на процеса и др. В момента електронните платформи за обучение..

публикувано на 25.03.20 в 15:46

Светът е оцелял, защото се е смял!

Първо тази мисъл на поета-сатирик  Радой Ралин ще видите да препуска наляво-надясно, когато отворите сайта на Дома на хумора и сатирата в Габрово. Кризата, в която живеем в момента, поставя на изпитание представите ни за нормалност, но в..

публикувано на 25.03.20 в 08:30
Рада Дичева в своето ателие

Рада Дичева: Животът продължава!

Рада Дичева е сред утвърдените имена в българското съвременно изкуство. Тя от години изследва, анализира, интерпретира и разработва проблеми свързани с дизайна, областта, в която се срещат естетиката и функционалността. Завършила е специалност..

обновено на 24.03.20 в 16:19

Социална изолация - как да се съхраним?

Боряна Чалъкова е един от психолозите, които работят на телефонната линия за психологична подкрепа на деца, ученици, родители и педагогически специалисти във Варна. Обажданията приема екип от Общинския център във Варна. Линията за връзка с..

обновено на 24.03.20 в 12:09

12 хиляди души изследват дневно в Германия за COVID-19

Позитивното мислене е много важно в днешно време и колкото и да е трудно трябва да намираме поводи и причина да се усмихваме. Това сподели за Радио Варна Ралица Максимова, когнитивно-поведенченски психолог. Тя живее от 2014 година в Германия. Как се..

публикувано на 24.03.20 в 09:05