Екатерина Спасова

Екатерина Спасова: Награда "Варна" е голямо признание за учителя

Редица постижения и дълъг професионален опит стоят зад номинацията за Награда Варна за варненската детска учителка   Екатерина Спасова. Тя работи в Детска градина „Приказка“ повече 22 години, а като учител има 25 годишен стаж. Разработва и..

публикувано на 19.05.20 в 07:30

15 милиона лева губи независимият културен сектор до края на юли

Общините да подпомагат независимите артисти , за да се възстановят загубите в независимия културен сектор след наложените мерки във връзка с пандемията от КОВИД-19. За това призовават от гилдията. Молбата им е администрациите да се ангажират с..

обновено на 16.05.20 в 14:35
проф.д-р Евгени Станимиров

Проф. Евгени Станимиров: Образователният процес и научните изследвания трябва да бъдат обвързани с бизнеса

Бизнесът трябва да прозре, че всичко, което правим в университетите, е в негов интерес. Това каза в интервю за Радио Варна проф. д-р Евгени Станимиров, ректор на Икономически университет – Варна. Според него, за да са по-конкурентоспособни..

обновено на 15.05.20 в 23:03

Ирина Дракова: Правилното дишане нямалява тревожността на ума

Думата “Йога“ е санскритски термин, който идва от коренът “YUJ“ и означава „съюз, свързване, обединяване“. Йога е начин на живот, който контролира ума и тялото и улеснява съюза между физически, умствени и духовни ползи. Йога е систематизирана от Maharishi..

публикувано на 15.05.20 в 08:29

Мидите и попчетата - най засегнати от замърсяването с отпадни води

Прекрачен е прагът за възстановяване на екосистемата на Варненския залив и канала, след аварията на подводната тръба с отпадни води. Най-засегнати ще са дънните организми - като миди и попчета, а рибните пасажи е възможно да започнат да заобикалят..

обновено на 14.05.20 в 15:49

Досега не сме били в подобна ситуация на неопределеност

Текущата икономическа ситуация не е много ясна. Ако ограничителните мерки бъдат върнати, няма начин това да не рефлектира отново върху икономиката.  Проблемите с КОВИД-вируса ще продължат поне една-две години. Това каза за Радио Варна проф. Зоя Младенова,..

публикувано на 12.05.20 в 07:16
част екипа на Air Collective в България

Български екип адаптира маски за шнорхелинг в предпазни за медици

Производство на специализирани маски, които се използват срещу COVID-19 започна екип от българи. Те са част от световната инициатива Air Collective. Тя обединява вече над 170 души от 25 държави. Новото приложение за предпазване на медиците се постига..

публикувано на 11.05.20 в 13:58

Меглена Плугчиева: смехът ни събира и ни прави по-силни

В последната седмица няма нови случаи на коронавирус в Черна гора. Жителите  проявиха голяма отговорност и чувство за дисциплина по отношение на спазването на мерките, свързани с пандемията COVID-19 и сега страната се подготвя за откриване на..

публикувано на 10.05.20 в 13:13

Симбиозата между психологията и модата прави стила неповторим

Десислава Димитрова вярва, че мисията в живота й е да прави хората красиви, уверени и щастливи. Създава Мy Signature Style Agency от цялата душа и сърце, с цел трансформацията на личния стил да докосне и други хора, за да открият инстинскато си..

обновено на 10.05.20 в 08:58
ДТ

Варна очаква завръщане на сценичните изкуства в началото на юли

Онлайн среща с директори на музикални и театрални колективи се проведе днес в Министерството на културата. Те са обсъдили заедно с ресорния министър Боил Банов своята подготовка и работа в условията на кризата с Covid-19. "Очакваме да получим под..

обновено на 09.05.20 в 07:44