БЧК

Илко Раев: Искам всички в БЧК да бъдат щастливи, че са дали от себе си на другите

Днес отбелязваме Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец. За първи път празникът се отбелязва пред 1953 г. "Искам да благодаря на всички доброволци, на всички във водно-спасителната служба, че работят толкова добре. Пожелавам им..

обновено на 08.05.20 в 10:00

Проф. Раева: Рецепторите за разпознаване на фалшивата реч трябва да се развиват

„В репортажите по време на извънредното положение има думи, които се повтарят много, като една забиваща се информация. Това е нещо, което би отблъснало един слушател или зрител. В голяма степен присъства и „ вокалният далтонизъм “, тоест думите..

обновено на 07.05.20 в 16:09

Божана Димитрова: Независимостта на медиите се отстоява трудно

7 май е Международният ден на радиото и телевизията. На този ден през 1895 г. Александър Попов представя своето ново откритие. Той показва за първи път пред Руското физическо дружество в Санкт Петербург изобретения от него уред за предаване и приемане..

обновено на 07.05.20 в 08:29
Георги Шопов със съпругата си Ива и дъщеря им Виолета

Георги Шопов: На този ден винаги паля свещичка

Георги Шопов е познат на варненската публика. Той е художник и музикант. Заради извънредното положение не може да работи в пиано бара, но рисува. Рисува цветно, с нюансите на живота. Съдбата го е направила силен и борбен поради ред причини – все..

обновено на 06.05.20 в 17:38
Вяра Дукова, директор на Професионална гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи - Варна

Нова професионална IT гимназия във Варна

Уникална за регионалната училищна мрежа образователна институция – Професионална гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи ще отвори врати на 15 септември 2020г. в град Варна. Новото държавно училище е създадено по инициатива на..

публикувано на 06.05.20 в 16:34

Доц. Сийка Демирова от ТУ-Варна: Съвременният мениджър в индустрията трябва да има интердисциплинарна подготовка

В интервю за Радио Варна неотдавна доцент Кирил Киров – заместник-ректор на Технически университет - Варна, сподели, че в момента преразглеждат всички учебни планове, за да бъдат застъпени най-новите подходи в съответните специалности и да бъде..

обновено на 05.05.20 в 09:35

Ели Маринова: Винаги имам план „Б”

Ели Маринова – колега журналист, художник и фотограф успява след поредния удар на съдбата в професионален план да се вдигне и да продължи. Съвсем скоро, на 1-ви април, целият екип от единствения варненски вестник „Черно море”, бе освободен...

публикувано на 04.05.20 в 10:00
Безплатен онлайн уъркшоп

Безплатно ателие за видео и танц. Разказва Искра Проданова

Искра Проданова е съосновател и артистичен директор на фестивала за съвременен танц и пърформанс MOVING BODY. Тя е изпълнител, хореограф, преподавател по танц и импровизация. Завършва "Хореография" във Варненския свободен университет през 2011 г., след..

обновено на 03.05.20 в 09:35

Нарисувай дъга – предай доброто

Италианските дъги и усмивки са антидот на страха, защото търсят решение през творчеството , смята Ефросина Стойчева, артист и педагог. Вдъхновена от италианската инициатива със звучния призив „Andrà tutto bene!“ (Всичко ще е наред), която буди..

публикувано на 02.05.20 в 17:50

Варненският регионален туристически сайт рекламира цените по плажовете, вместо тяхната привлекателност

Печелившата стратегия за неясния летен сезон е добре развито публично-частно партньорство, облекчения от държавата към бизнеса, както и осезаемо присъствие като рекламен продукт в социалните мрежи. Не може да се очаква, че туроператорите и..

публикувано на 02.05.20 в 15:02