COVID-19 промени правилата в туристическия бизнес, България закъсня с контрамерките

„Коронавирусът промени правилата в туристическия бизнес, но реакцията на министерството на туризма закъсня много. Докато у нас тепърва обсъждаме мерките, нашите съседи действат”- това каза за обзорното предаване „Позиция” на Радио Варна Илин..

публикувано на 25.04.20 в 13:38

Татяна Лолова от Синдел

Има събеседници, които се помнят дълго. Има събеседници, които са ярки. Има събеседници, които са извън рамките на разговора с тях. Има събеседници, които будят приятна усмивка. Това са откровените хора, без маски, без фалш. Те са уютните хора,..

обновено на 25.04.20 в 09:59

География на спасението: историята на три поколения арменци

Днес, 24 април, отбелязваме Международния ден в памет на жертвите на Арменския геноцид. Чорлу – Алепо – Деир Езор - Кайро - Асеновград – Варна – Франкфурт: география на спасението в историята на три поколения арменци от 1915-а до днес. Колко трудно е да..

публикувано на 24.04.20 в 12:40

Дигитализацията ни спасява от пълна изолация

Хората често обвиняват технологиите за разпространението на самотата, изтъквайки, че прекарваме твърде много време в социалните медии и недостатъчно в реални взаимодействия. И все пак, последните проучвания на Harvard School of Public Health..

обновено на 23.04.20 в 11:03

Валери Петров. Провидецът в бъдещето.

Изключителният български поет, драматург и преводач, автор на лирична и сатирична поезия, а също и на книги за деца, Валери Петров е роден на тази дата пред 1920 година. На 15 години Валери Петров издава първата си поема „Птици към север“,..

публикувано на 22.04.20 в 13:52
Технически университет - Варна

Интердисциплинарният подход става водещ при подготовката на инженери в ТУ-Варна

Един по-различен поглед към инженерните науки и проблема за избора на професия и на специалност, която да ги подготви за нея - в интервю с доц. д-р инж. Кирил Киров - заместник-ректор на ТУ-Варна  и ръководител на Катедра „Технология на машиностроенето..

публикувано на 21.04.20 в 09:00

Ангел Карадаков: След вируса ще ценим повече общуването

Поколението на 90-те не помним опашки пред магазините за храна, празните рафтове и сега всичко това, което виждаме от една страна стряска, от друга си казваш - какъв е смисълът на целия живот, който живеем? Защото консуматорското общество ни беше..

обновено на 20.04.20 в 17:36
отец Генадий с проф. Николай Овчаров

Отец Генадий: Колкото повече ни е страх от смъртта, толкова по-тежко ни е да живеем

Това сподели в предаването "Новият ден" на Светли понеделник отец Генадий Мартинов, от 15-хилядния украински град Арциз, около 30 % от населението там са българи. Той служи в местния храм "Св.Богородица", в който се черкуват сънародниците ни. По негова..

обновено на 20.04.20 в 11:25

Варненски свещеник, благословен с пет деца, вярва, че няма случайни неща

Отец Алексей Атанасов от Варненския храм „Свети Николай” и съпругата му Димитрия имат 5 деца, четири момичета и едно момче. Малката Алексия е кръстена на баща си и е едва на 45 дни. Интересна подробност е, че бащата на отец Алексей е..

обновено на 19.04.20 в 10:35

Всеки човек си има път и мисия

Вече няколко години Димитър Димитров посещава Атон по няколко пъти годишно. Тръгва случайно през 2013-та ггодина.  Последно е бил там през февруари т.г., а следващата си визита планира за месец юни. Отдавна вече не е сам, а заедно с група от..

обновено на 18.04.20 в 15:05