Мария Пеева

Великден вкъщи с четири деца, три кучета и една котка

Великден у дома – без традиционното пътуване за празника и без среща с роднините. Така ще посрещне светлия празник семейството  на блогърката Мария Пеева, която е известна с псевдонима Мама Нинджа. Тя и нейният съпруг имат четирима сина, три кучета..

обновено на 18.04.20 в 09:34

Музика - дар за съседите от Грета Бурова

Грета Бурова е на 80 години, коренячка варненка, с младежки дух, винаги изискана и елегантна. Тя е дългогодишен преподавател по цигулка в Националното училище по изкуствата „Добри Христов”. Живее в кооперация на улица „Иван Драсов" и от няколко..

публикувано на 17.04.20 в 09:00

София и Александър са предпочитаните имена за децата, родени във Варна

И по време на извънредно положение се раждат деца. И те се кръщават с различни имена.  30 процента от родителите у нас избират сами името за детето си, без да се влияят от роднини.  Името може да определя качествата на човека и да влияе на..

обновено на 16.04.20 в 15:39
Петър Галев

Петър Галев: Сваляме карантината - увеличават се заразените

За един месец извънредно положение България и институциите се справят отлично в борбата с коронавируса. Всичко това е благодарение на първо място на навреме предприетите мерки. Това коментира в интервю за БГНЕС Петър Галев, директор..

публикувано на 16.04.20 в 09:51

За изкуството на илюстрацията

Април е месецът, в който отбелязваме международния ден на книгата. Говорим много за четенето, за любимите си писатели и текстове. Един не по-малко ценен елемент, който прави книгата любима, е илюстрацията. Боян Янев e роден 1963 г. във Варна. През..

обновено на 15.04.20 в 11:37

Райна Бояджиева от варненската онкологична болница: Поведението на някои хора е абсурдно, дано никога не се сблъскат с това, което виждаме ние

"​Точно сега, в момента, в който се очаква пик на епидемиологичната обстановка и ситуацията може да се промени, искам да призовем хората да не подценяват по никакъв начин заплахата от този вирус. По различни информационни канали те започват да се..

публикувано на 14.04.20 в 16:11
Стойо Вартоломеев

Стойо Вартоломеев: МК може да подкрепи издателствата като отвори сега програмата за библиотечните фондове

Издателска къща "Хермес" е единствената засега от големите вериги в книгоиздаването и книгоразпространението, която ще се възползва от програмата 60/40, коментира за Радио Варна управителят Стойо Вартоломеев. Фирмата направи необходимото за..

обновено на 13.04.20 в 11:38

Морските хора сме свикнали на самостоятелни решения в критични ситуации

 Фрегатата "Верни" от състава на Военноморските сили със 135-членен екипаж  пристига на 12-и април в 9 часа на Морската гара във  Варна. Моряците обаче няма да слизат на брега, тъй като ще бъдат тествани за коронавирус-това съобщи адмирал..

публикувано на 12.04.20 в 05:50

Носенето на маска продължава и след справянето с COVID-19

Александър Шишков е варненец, който живее и работи в Сеул, Южна Корея от 2014г.  Заминава, за да учи магистратура, а днес вече е щастливо женен за корейка. Работи в една от големите логистични компании в света. Споделя, че българи и корейци си..

обновено на 11.04.20 в 09:45

Младият европеец на годината: Хората трябва да бъдат по-непредубедени към другия

Мария Атанасова бе избрана за "Млад европеец на 2020 година". Тя е млад човек от България, тясно свързан с Варна. Престижното отличие, което получи, се присъжда на млади хора между 18 и 26 години за доброволческата им работа, ангажираност и всеотдайност в..

обновено на 10.04.20 в 14:29