Спартакиадата по морски спортове започна във Варна

В Пункт за базиране Варна бе открита Спартакиадата по морски спортове, съобщават от Военноморските сили.   Отборите ще премерят сили в следните дисциплини: ветроходство, гребане, хвърляне на хвъргало и теглене на въже. Успех им пожела капитан І..

публикувано на 03.08.20 в 16:55

TUI спря пътуванията си до България до края на годината

Най-големият туроператор във Великобритания TUI спира пътуванията си до България и Кипър до края на годината, съобщи БиБиСи. В същото време компанията добави допълнителни полети от Острова до Гърция и Турция. Над 70% от клиентите с анулирани..

публикувано на 03.08.20 в 12:06

Прости правила за „умни” старини

Идентифицирани са някои прости правила, които намаляват наполовина риска от старческа деменция. Учени от Университетския колеж в Лондон изброиха основните причини за..

публикувано на 03.08.20 в 10:16

Смейте се, за да преборите стреса!

Хората, които са склонни да се смеят често през деня, са в състояние да се справят по-лесно със стресови ситуации, а интензивността на смеха няма значение. До този извод стигат експерти от Базелския университет...

публикувано на 03.08.20 в 10:15

Служители на Енергото спасиха щъркел

Екип на ЕРП Север организира спасяването на щъркел, оплетен във въже, висящо от гнездо в опасна близост до проводниците от електроразпределителната мрежа на шуменското с. Тръница. Въжето е било използвано от птицата при изграждането на гнездото...

публикувано на 03.08.20 в 09:52

3 август е Световен ден на динята

Около 92% от масата на динята е вода – това е най-високият процент сред плодовете, заради което тя може да утоли не само глад, но и жажда.   В различните райони в..

публикувано на 03.08.20 в 07:15

117 г. от Илинденско-преображенската епопея

Илинденско-Преображенско въстание от 1903 г. в Македония и Одринско е връхна точка в национално-освободителната борба на македонските и тракийски българи.  Организатор..

публикувано на 02.08.20 в 18:50

Мехлем по рецепта на 1 000 години срещу резистентни на антибиотик бактерии

Смъртоносните бактерии стават все по-малко уязвими от антибиотиците, а учените трудно или изобщо не успяват да създадат нови поколения ефективни лекарства. Затова те решиха да потърсят разковничето в древните..

публикувано на 02.08.20 в 18:00

Корабът на "SpaceX" пое обратно към Земята

Космическият кораб "Дракон" на американската компания "SpaceX" се отдели от Международната космическа станция и пое обратно към Земята . С него се завръщат астронавтите Дъг Хърли и Боб Бенкен. Те ще пътуват около 19 часа и ще се приводнят в..

публикувано на 02.08.20 в 16:58

Ретро коли и мотоциклети на парад в Добрич

Ретро автомобили и мотоциклети от цяла България ще бъдат разположени по алеите на Градски парк „Свети Георги”. Жителите и гостите на Добрич ще имат възможността да се докоснат до красивите старинни и класически возила, да ги разгледат и да се снимат..

публикувано на 02.08.20 в 06:21