Фестивалът на цацата в Кранево се завръща

Фестивалът на цацата в Кранево се завръща с атрактивна програма и богата кулинарна селекция – датите са 14, 15 и 16 юни, съобщават организаторите от сдружение "Зелени посоки". Тридневната фиеста ще посрещне лятото с много музика, танци, игри и..

публикувано на 29.03.24 в 15:38

Петър Чобанов след консултациите: Финалното решение е на президента

След срещата си с президента Румен Радев подуправителят на БНБ Петър Чобанов заяви, че консултациите при държавния глава с потенциалните кандидати за служебен премиер са на етап, в който няма директно решение, предаде БНР. Чобанов се солидаризира с..

публикувано на 29.03.24 в 15:27

Посоките на Живка Маринова и Стилияна Узунова

В средата на „женския“ месец март галерия "Ларго" предтавя съвместната изява на две специални жени, чийто житейски път се преплита още от ранното им детство - Живка Маринова и Стилияна Узунова. Експозицията се нарича „Посоки“ и маркира чрез образи и цвят..

публикувано на 29.03.24 в 14:54

Домашните любимци на хотел

Бивш граничен полицай Тодор Дамянов и водач на служебно куче създаде хотел за домашни любимци край Варна. Когато напуска структурата, изобщо не се поколебава и взима своя верен колега Хачо в дима си. Домашните любимци са като членове на семейството. Има..

публикувано на 29.03.24 в 14:20
Диана Ковачева

Омбудсманът отказа поста на служебен премиер

Президентът Румен Радев разговаря с омбудсмана Диана Ковачева в рамките на консултациите на държавния глава, свързани с процедурата по назначаване на служебен министър-председател, предаде БНР. След срещата тя обяви пред медиите, че не може да поеме..

публикувано на 29.03.24 в 13:56

Неразказаните истории на Иво Сиромахов

По-интересни са неразказаните истории, доверява ми в разговор по Вайбър Иво Сиромахов. На 4 април той ще бъде във Варна , за да се срещне с варненската публика. Историите са всякакви. И всички са рожба на опита на човека. Важното е историите да са..

публикувано на 29.03.24 в 13:34

Млади пианисти с дипломен концерт в Радио Варна

На 29-ти март (петък) в Концертно студио на Радио Варна ще се състои Дипломен клавирен концерт на София Николова и Адам Факихи. Те са ученици в 12 клас в СУ за ХНИ „Константин Преславски“, в класа по пиано на г-жа Вероника Чилингирян. В програмата са..

публикувано на 29.03.24 в 10:50

Около 50% от къмпингите в България вече са заети за летните месеци

В последните години, с поскъпването на пакетите за почивки, все повече хора заменят хотелските стаи с къмпингите за своята лятна ваканция. От началото на 2024 година се наблюдава засилен интерес към отдих сред природата, а вече има и записвания..

публикувано на 29.03.24 в 09:10

България във въздушния Шенген от понеделник: Какво ще се промени за пътуващите?

От 1 април България влиза във въздушния Шенген. От тази дата всички граждани, които пристигат от държави членки на шенгенското пространство, няма да подлежат на паспортна проверка. Те ще се насочват през обособените шенгенски гейтове и ще..

публикувано на 29.03.24 в 08:28

Как да видим електронното си досие

За година и половина – от 29 септември 2022 г. до сега, повече от 60 хил. души у нас следят информацията от личното си здравно досие мобилния си телефон. Около 100 хил. пък са тези, които  ползват досието си през лаптоп или компютър. Това каза за..

публикувано на 29.03.24 в 08:05