Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студио спорт 5.08

Стефан Генов: „Подготовката ни премина добре“

Наставникът на Ч.море Стефан Генов даде пресконференция днес преди старта на шампионата срещу Монтана. Той каза, че отборът е добре подготвен. 10 контроли изиграха варненци през подготовката. В тима са 4-ма нови. „Всеки човек се адаптира по различен начин в нова обстановка. На новите ще е нужно време. Радвам се и не само аз на завръщането на Манолов в тима. Той ще е напълно готов по средата на полусезона. С играта на Монтана съм запознат. Те ще играят по-затворено. В отбора има 10 нови футболистси с добри визитки. Стефан Грозданов е добър специалист, доказал се в родното първенство. Ние мислим само за победата в този мач”, каза Генов. Той се обърна с молба към феновете на отбора да бъдат малко по-търпеливи и толерантни към тима в тежките моменти. „Трябва да сме едно цяло – отбор и фенове”, каза Генов. Пред отбора поставената задача е по-добро представяне от миналата година, когато „моряците” станаха шести. Тодор Колев със сигурност пропуска първия мач.

 

Григор отпадна във Вашингтон

Григор Димитров отпадна на осминафиналите на турнира във Вашингтон. Нашият състезател не успя да преодолее сърбина Янко Типсаревич. Григор отстъпи с 4:6, 2:6. С участието си на турнира българинът спечели 45 точки и 14 050 долара.

 

19 държави изпращат своите звезди на ЕП по плажен тенис в Албена

Състезатели от 19 държави са дали заявка за участие в европейското първенство по плажен тенис в Албена. Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 16 до 18 септември т.г. При мъжете ще участват 36 двойки, а при жените и в смесените двойки – по 29.

„България за първи път ще бъде домакин на състезание от подобен ранг. В Албена ще пристигнат европейските звезди на плажния тенис, тъй като водещите страни, като Италия, Франция и Испания, са заявили участие. Предстои да се пристъпи към поименните заявки. Страната ни има право на по 3 двойки при мъжете и жените и на две в смесените двойки“, заяви генералният секретар на БФТ Георги Дончев.
Припомняме Ви, че тази година Албена домакинства и на първия международен турнир по плажен тенис в страната ни, който бе от календара на ITF. Курортът бе отличен от федерацията с купа за отличната организация. 

 

 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Морска градина, Варна

НА СВЕТЛО на 24 април с Валерия Василева

От 17 часа днес в зала „Пленарна“ на Община Варна ще се проведе обществено обсъждане на проекта за разширение на бул. „Цар Освободител“. Анна Христова и нейното предизвикателство за бягане с кауза на маратонски разстояния. Европейският парламент се събра за последната пленарна сесия, предстоят избори на 9 юни – защо да гласуваме..

публикувано на 24.04.24 в 13:50

НОВИЯТ ДЕН на 24 април с Мариела Димитрова 

Разширението на бул. „Цар Освободител“ беше припознато като приоритетно за реализация и от новия екип на Община Варна. Предвидено е да се прави съсъ смесено финасиране, общинско държавно и европейско, а най-вероятно и по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). П одробности разчитаме да чуем и видим днес на обявеното обществено обсъждане,  от..

публикувано на 24.04.24 в 06:10
23 април - Международен ден на книгата и авторското право

НА СВЕТЛО на 23 април с Валерия Василева

Днес в следобедното предаване "На светло" до 17 часа продължаваме темата за четенето, за международния ден на книгата и авторското право. В социалните медии и на редакционния ни телефон 052 602 802 можете и Вие да споделите с нас какво четете в момента, имате ли предпочитан автор, любима книга, вдъхновяващ литературен цитат... Изложение..

публикувано на 23.04.24 в 13:50

На 22 април в "От другата страна" по Радио Варна

На 22 април в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Martijn Westerholt (DELAIN)."Not For the Last" и завръщането на русенската траш банда FOBOS – разговор с Цецо "The Animal" Анастасов. Представяне на новия сингъл на STRYKERS "Не ме л​ъ​ж​и" – разговор с Александър Симеонов. В предаването ще звучи музика на: PAST..

публикувано на 22.04.24 в 14:25
Пейзажи от Варна

НА СВЕТЛО в понеделник, 22 април

Регионалният исторически музей във Варна се подготвя с нова експозиция „Нумизматика“. Монетната колекция е от 28 пана, разположени в две зали. Официалното откриване на новата експозиция на РИМ-Варна ще е в началото на месец май. Среща с Игор Лазаренко – директор на РИМ – Варна; 175 са потвърдените нови случаи на коклюш. Общо за страната - все..

публикувано на 22.04.24 в 11:49

НОВИЯТ ДЕН на 22 април с Мариела Димитрова 

Какви намеси в градската среда ща включва мащабният ремонт на бул.Цар Освободител и как ще се впише в градската тъкан лекото метро, което е заложено да минава по-него? Отговорите на тези въпроси се надяваме да чуем на общественото обсъждане тази сряда, 24 април от 17 часа в зала Пленарна на общината. Тази сутрин ще чуем знаят ли варненци за този..

публикувано на 22.04.24 в 05:59

По първи петли с Ваня Славова

На 22 април, минути след 4 часа, е времето, в което традиционно си пожелаваме добра среща, приятни събеседници и хубава музика. Ще се опитаме да споделим всичко това с вас до 6 без нещо в утрото на понеделника. Две са дамите в студио номер две във Варна: Ваня Славова пред микрофона и звукорежисьорът Милица Панайотова зад пулта...

публикувано на 21.04.24 в 13:40