Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студио спорт 8.08

Младежите ни загубиха от Германия на СП

Младежките ни национали по волейбол ще играят на СП в Бразилия за разпределение на местата от 13-16.Българлите отстъпиха срещу Германия с 0-3 гейма в последен мач от втората фаза. Почти сигурно следващият ни съперник ще е Египет. Мачът е утре.

 

 

Гледачева губи финал в Белгия

Мартина Гледачева  не успя да се справи на финала на турнира по тенис в Ребек/Бел/. Българката не успя да се справи с французойката Констанс Сибий и отстъпи с 3:6, 1:6. За участието си на финала Гледачева спечели 980 долара и 8 т. за ранглистата.

 

Резултати "А" група

ЦСКА спечели с 2-1 дербито срещу Локомотив /Сф/. Спас Делев /3/ откри  резултата. Зику /59/  се разписа отново за “червените”. Владислав Романов в 71-ата минута отбеляза гол за Локото.

Резултати от първи кръг на „А“ група:

Лудогорец – Локомотив (Пд) 0:0
Черноморец /Бс/ – Калиакра /Кав/ 1:0
Ботев /Вр/ – Светкавица /Тщ/ 1:0
Черно море – Монтана 2:0
Миньор /Пк/ – Видима-Раковски 1:0
Литекс – Берое 2:1

Днес, 20.30 ч.
Левски – Славия

 

 

Манчестър Юн с първи трофей за сезона

 

Отборът на Манчестър Юн спечели „Къмюнити Шийлд”, Сепуркупата на Англия. Отборът се наложи с 3:2 срещу градския съперник Манчестър С на „Уембли”. ити поведе с 2-0, но не издържа на класата на именития съперник. Нани донесе успеха на “червените дяволи”.

 

Победителите в 71-я плувен маратон Галата-Варна

Завърши 71-вото издание на плувния маратон ”Галата – Варна”, най-старото състезание у нас от подобен род. Организатори на прявата са Военноморските сили на Република България, Община Варна и плувен спортен клуб „Черно море – Армеец”.
Разстоянието по права линия от нос Галата до Буна № 2, където е финалът е 4400 метра.

Тази година няма нито рекорд по време, нито по брой участници. Общо 248 души пробваха късмета си по трасето. Първи при мъжете стана Венцислав Айдарски от Сандански. Времето му е 47,17 мин. При жените победителка е националката ни по плуванее Нина Рангелова с време 50,39 мин.

Ето какви са наградиге в плувния маратон:

1. Класирането е до VІ място.
2. Победителите – мъж и жена, получават парични награди от по 700 лв.; ІІ място – 400 лв.; ІІІ място – 300 лв.; ІV място – 250 лв.; V място – 200 лв.; VІ място – 150 лв.
3. С парични награди се отличават:
Най-добре представили се:
- варненец (мъж или жена) – 200 лв.
- плувец с увреждания (инвалид) – 200 лв.
- плувец с най-много участия в маратона – 200 лв.
4. Общ награден фонд – 5000 лв.
5. Всички, преплували разстоянието от нос Галата до Буна 2 в определеното време, получават:
- закуска и напитка;
- удостоверение за успешно преплуване;
- юбилейна фланелка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пейзажи от Варна

НА СВЕТЛО в четвъртък, 28 март

Икономически университет – Варна е домакин на конференцията „Време е за ъпдейт“,  организирана от Програма „Развитие на човешките ресурси“.  Основната цел на форума е стимулиране на тясното сътрудничество между образователната система и бизнеса с цел подготовка на кадри за бъдещия пазар на труда. Репортаж след 14ч.; Сигнал за изпочупени дървени..

публикувано на 28.03.24 в 11:27

НОВИЯТ ДЕН на 27 март с Иван Барбов

В Международния ден на театъра, точно в 6.00 часа се вдига завесата за поредната сутрешна радиопостановка на честотите на Радио Варна. На ефирната сцена във времето до 10.30 часа излизат Иван Барбов, Валери Великов и звукорежисьора Недялко Добрев. Няма да ви пожелаем приятно гледане, а приятно слушане. В няколко действия ще чуете интересни..

публикувано на 27.03.24 в 05:06

НОВИЯТ ДЕН на 26 март с Мариела Димитрова

Над 80% от хората у нас планират финансите си за не повече от 1 година напред. А как се грижат за парите ни пенсионните фондове, в които всеки месец близо 5 млн. българи влагат пари от доходите си, които да им формират в бъдеще допълнително пенсионно осигуряване от държавното. Какво се случва с така нареченото доброволно пенсионно осигуряване, в..

публикувано на 26.03.24 в 06:20

На 25 март в "От другата страна" по Радио Варна

На 25 март в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Sean Killian (VIO-LENCE).Иван Лазаров, Калин Бъчваров, Бойко Николаев и Трендафил Трендафилов за новия албум на варненската траш банда TERRAVORE "Spiral of Downfall". Разговори с Даниел Иванов от HEPTAGRAM и Антон Сариев от OBSOLETE GUNS за съвместния концерт на двете групи..

публикувано на 25.03.24 в 14:25

НА СВЕТЛО в понеделник, 25 март

90-години от рождението на поета Христо Фотев отбелязваме на 25 март, Благовещение. Христо Фотев е определян като един от най-даровитите ни и лирични поети - истинско явление в изящната българска словесност. Спомен за него от архива на БНР – Радио Варна и още споделени спомени от Людмил Станев - писател и в одещ на предаването на Радио Варна "Морска..

публикувано на 25.03.24 в 13:25

В „Гравитация нула” на 22 март

„Гравитация нура“ на 22 март с Мартин Николов: -   Изложбата „Жикле +“ на художника Милко Божков; -   Танцовото представление „Отражения“ и аудио-визуалната инсталация „В тъмното има шанс да се изгубим“ – гост хореографът Искра Проданова; -   „Emergence Art Fest“ за втора година в Радио Варна – гости Деница Балинова и..

публикувано на 22.03.24 в 13:07

НОВИЯТ ДЕН на 22 март с Мариела Димитрова 

Единствената възможност за изграждане на ветрогенератори в Черно море е те да бъдат разположени на плаващи платформи. Това каза за Радио Варна директорът на Центъра по хидро и аеродинамика към БАН във Варна доц. Николай Марков. Директорът на центъра съобщи още, че средната скорост на вятъра в Черно море е около минималната, която се изисква за..

публикувано на 22.03.24 в 06:35