Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Японски учен доказа подмладяването на клетката

| обновено на 01.10.17 в 17:45

Есента е най-богата на български плодове, които може да хапнем откъснати от дървото или на следващия ден, и да се направят поне няколко дни плодолечение. С консумацията на пресни български плодове приемаме много полезни вещества - витамини, минерали,ензими, антиоксиданти, пигменти вещества, разказва д-р Людмила Емилова. Самата тя "тръгва" към природните методи след дълги години мигрена. За почти 25 години прилагане на този метод от българската лекарка, са й се доверили 45 000 пациенти от цял свят. 

Лечебното гладуване позволява организмът да се изчисти от натрупаните токсини и те да се заместят от полезни за клетките вещества. През ноември миналата година японски професор получи Нобелова награда за откритие, което доказва процеса на подмладяване на клетката с лечебно гладуване.

Снимка

Това, което д-р Емилова прави близо четвърт век, се потвърждава от откритието на Йошинори Осуми, клетъчен биолог, специалист по автофагия и професор в Токийския университет. Той се съсредоточава върху изследванията на обновяването и стареенето на клетките и реакцията на тялото към глада и инфекциите.

Японският учен е носител на много престижни награди, сред които Японската академична награда (2006 г.), Наградата "Киото" за фундаментални науки (2012 г.), Международната награда за биология (2015 г.), Научната награда на Университета Кейо (2015 г.) и Наградата "Уайли" за биохимични науки (2016 г.).

Положителни резултати с лечебно гладуване се постигат и при животни, и при растения, и това се доказва от научни експерименти. "Това, което правим, не е нещо, което сме измислили. Добрите резултати се случват  с живите същества, когато се гладува по правилния начин, тогава нещата си идват на място", убедена е д-р Емилова.  Пречистваме се от токсините, а свалените килограми са за сметка именно на токсините.
Снимка
Лечебното гладуване има изключително добър ефект при хора, болни от диабет тип 2. Там почти 99 процента от пациентите се разделят с лекарствата, включително с инсулина, ако спазват определен режим на хранене. При връщане към стария начин на хранене ефектът се губи.

При високо кръвно налягане ефектът е много добър. Много добри резултати има при лечението на запек, мигрена, всякакви алергии , включително сенна хрема, полипи, бронхиална астма. При пациенти с кожни проблеми лечебното гладуване се комбинира с 3 хидроколонтерапии за изчистване на дебелото черво. Тогава ефектът е изключително висок върху псориазис, всякакви видове кожни проблеми.
След програма на плодове и чай не се налага премахване на третата сливица. Този метод помага при дегенеративни ставни заболявания , болки в кръста, камъни в бъбреците и пикочния мехур, чести възпаления на горните дихателни пътища, защото програмата увеличава защитните функции на организма. С премахването на отровите се изчистват и  органите, които отговарят за имунитета.

Програмата с плодове и чай нормализира месечния цикъл при жените и се изчистват кисти на яйчниците, с изключение на ендометриозни яйчници.  При мъжете също се лекуват чести простатити, уретрити, увеличение на простата...Лечебното гладуване помага и за решаване на проблеми със стерилитет. Филм за "Гладните бебета на д-р Емилова" снима режисьорът Стилиян Иванов, филмът е по повод 25 години от създаване клиниката на д-р Емилова. Юбилеят е през май 2018г.

Снимка

След едномесечна почивка от работата на Боровец, на 6 октомври екипът на д-р Емилова започва работа отново в курортен комплекс "Св.Св. Константин и Елена" - хотел "Азалия".


Телефонът за информация е  0888 951 288.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Гладната революция на д-р Емилова" - премиера на книгата във Варна на 26 април

Новата книга на д-р Емилова ще бъде представена тази сряда, 26 април, от 18 часа в концертното студио на РАДИО ВАРНА. Книгата „Гладната революция на д-р Емилова“ разказва историите на 25-ма от нейните пациенти - вече излекувани или дори спасени. И срещата с всекиго от тях  оставя  трайна следа в живота и - заради изпитанията, рисковете,..

публикувано на 23.04.23 в 14:25

„Керанка – глад за живот“ с премиера във Варна на 9 март

„Глад за живот“ е вдъхновяващата история за изцеление то на Керанка Костова. Това е филм за изумителния дух и страстта да живее, които тази млада жена има, за да се спаси от множествената склероза. Прожекцията във Варна е на 9 март от 19 часа във във Фестивален и конгресен център - Варна.   Днес Керанка е усмихната..

публикувано на 05.03.23 в 18:45

Бавно, но сигурно, последиците от ковид-19 отзвучават с плодолечение

Сезонът край морето започна за Клиниката на д-р Емилова . Много от пациентите постъпват, за да се възстановят след коронавирус. Постковид синдром – така медиците наричат  хроничното заболяване, което може да се проявява в най-различни форми. Според данни, цитирани от Дойче веле, около 15% от преболедувалите, продължават да страдат от..

публикувано на 18.11.21 в 07:25

Д-р Емилова спасява здравето, променя живота

Светлана Рачева е от хората, променили живота си към по-добро. В Клиниката на д-р Емилова тя идва от Бургас с намерение за пълна почивка, съчетана   с профилактика: https://bnr.bg/varna/post/101549936/d-r-emilova-balgarskata-sharlot-gerson Нямах основни заболявания, нямах основателна причина, когато дойдох за първи път в клиниката..

публикувано на 15.11.21 в 07:05

В Клиниката на д-р Емилова се отварят очите на хората

В Клиниката на д-р Емилова отварят очите на хората за здравето - как то е свързано с вътрешната чистота на тялото, за освобождаването от токсичните отрови на модерния свят, за значението на природосъобразното хранене и гладуването.  Как  пациентите пристигат уморени, притеснени, с болки, без настроение и потиснати.  Как само няколко дни,..

публикувано на 07.11.21 в 19:05

Д-р Емилова - българската Шарлот Герсон

Когато абсолютно обикновени хора превръщат личната си кауза в обществено добро, спокойно казваме, че са будители. На 1 ноември разказваме за д-р Людмила Емилова – един лекар, който за мнозина е просветител, след срещите с когото хората поглеждат по друг начин на живота си, преосмислят го и го променят, към по-добро. Такъв е примерът на..

публикувано на 01.11.21 в 12:24

Със здравословен начин на живот се преодолява постковид синдромът

При здравословен начин на живот постковид синдромът отстъпва. Това показва практиката в Клиниката на д-р  Людмила Емилова край Варна. Как помагат там на пациентите, преминали изпитанието коронавирус, обясни д-р Емилова: Правим всичко възможно да пречистим пациентите както от самото заболяване и от всички поражения, които е нанесло на различните..

обновено на 26.10.21 в 12:27