Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Балчик ще решава проблема с бездомните кучета

| обновено на 17.01.18 в 13:10

Об­щи­на Бал­чик е обя­ви­ла об­ще­с­т­ве­на по­ръ­ч­ка за избор на фирма. За­ла­вя­не и тран­с­пор­ти­ра­не на без­с­то­пан­с­т­ве­ни­те ку­че­та до мя­с­то, оп­ре­де­ле­но за "об­ра­бо­т­ка", вклю­ч­ва по­ръ­ч­ка­та. Там че­ти­ри­но­ги­те по­д­ле­жат на ка­с­т­ра­ция, ва­к­си­на­ция про­тив бяс, обе­з­па­ра­зи­тя­ва­не, мар­ки­ра­не с чип и уш­на мар­ка. След то­ва не­а­г­ре­си­в­ни­те и здра­ви жи­во­т­ни ще бъ­дат връ­ща­ни по ме­с­та. За вся­ко ку­че ще бъ­де из­да­ван па­с­порт с от­ра­зе­ни­те из­вър­ше­ни ма­ни­пу­ла­ции. Аг­ре­си­в­ни­те ще бъ­дат на­с­та­ня­ва­ни в при­ют за по­с­то­ян­но, а те­зи, ко­и­то са и не­ле­чи­мо бол­ни - ев­та­на­зи­ра­ни.

Фир­ма­та ще бъ­де из­б­ра­на за ед­на го­ди­на или до до­с­ти­га­не на про­г­но­з­на­та стой­ност, ко­я­то е до 69 хи­ля­ди ле­ва без ДДС. Об­ра­бо­т­ка­та на ед­но ку­че не би­ва да на­д­ви­ша­ва 49 лв., а ев­та­на­зи­я­та - 55 лв. Сро­кът на ре­а­к­ция при за­я­в­ка да е не по­ве­че от два ча­са, се по­со­ч­ва в изи­с­к­ва­ни­я­та за из­пъл­не­ние на об­ще­с­т­ве­на­та по­ръ­ч­ка.

До­ку­мен­ти за уча­с­тие мо­же да се по­да­ват до 24 яну­а­ри в ад­ми­ни­с­т­ра­ци­я­та. Офер­ти­те ще бъ­дат от­во­ре­ни на сле­д­ва­щия ден.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Парламентът освободи предсрочно председателя на НС Росен Желязков

Парламентът освободи предсрочно председателя Росен Желязков, предаде БНР. Решението беше взето с 129 гласа "за" и 103 "против".  "Понякога трябва да замълчиш, за да бъдеш чут", заяви Желязков в словото си преди гласуването на оставката и се обърна към залата с думите: "Благодаря за доверието и недоверието, те са огледала на самооценката". "Всички..

публикувано на 25.04.24 в 11:27
Община Балчик

Потвърдиха избора на ликвидатор на общинското дружество "Търговски център - Кранево"

Общински съвет потвърди избора си на ликвидатор за общинското търговско дружество "Търговски център - Кранево". Решението беше върнато от областния управител за ново обсъждане с мотива, че предложеното лице не е в списъка на ликвидаторите, обявен от Агенцията по вписванията. На заседанието на местния парламент този..

публикувано на 25.04.24 в 11:24

Подготвят проекти за реконструкция на Летния театър и ремонт на градинката на ул. „Цар Симеон“,

Подготвят проекти за реконструкция на Летния театър и ремонт на градинката на  ул. „Цар Симеон“, където бе открита късноантичната стена на стария Одесос. За реализирането им ще бъдат използвани европейски средства по програма  „Развитие на регионите“ 2021-2027. Финансиране ще получат общо 12 проекта, а общата стойност на помощта е 43,8 млн. лева...

публикувано на 25.04.24 в 11:22
Росен Желязков

Депутатите обсъждат оставката на Росен Желязков

Пленарният ден започна с липса на кворум и 30 минутна почивка, след което продължи с дебатите по исканата оставка на председателя на НС, предаде  БГНЕС. "Днес трябваше да се гласува оставката на председателя на НС Росен Желязков, което искане бе инициирано от БСП, "Възраждане" и ПП-ДБ. Обратно на това искане част от групите на ПП-ДБ и БСП също не се..

публикувано на 25.04.24 в 10:12

ОбС-Варна днес решава ще има ли нови правила за ел. тротинетките и по-високи тарифи на такситата

Общинският съвет се събира на редовно заседание днес в 10:00 часа в зала „Пленарна“ на Община Варна. В предварителния дневен ред са включени 12 точки. Съветниците ще определят кои ще са тазгодишните носители на награда „Варна“ в сферата на културата, науката и образованието. За престижното отличие са номинирани общо 30 личности и колективи с ярки..

публикувано на 25.04.24 в 09:05

Бюджетната комисия в НС гласува забрана на хазартна реклама в медиите

Забраната за реклами на хазартни игри в медиите ще бъде разгледана на първо четене в парламентарната комисия по бюджет и финанси. Промяната бе представена вчера от ГЕРБ-СДС и ДПС, въпреки че 49-то Народно събрание скоро ще прекрати заседанията си заради наближаващата предизборна кампания. С предлаганите промени се забранява на пълно рекламата в..

публикувано на 25.04.24 в 08:56
Снимката е илюстративна

Взимат мерки срещу колите, престояващи на инвалидни места в "синята зона" с дни

Взимат мерки срещу нарушителите, които надвишават престоя си от 3 часа на инвалидно паркомясто в обхвата на синята зона във Варна. Това каза директорът на общинското предприятие "Паркинги и синя зона" Младен Иванов. Той посочи, че въпросът е общовалиден за страната, а тук ще се справят в вътрешно-организационни мерки.  Иванов каза, че е трудно доказуемо..

публикувано на 25.04.24 в 08:46