Над 70 000 македонци имат българско гражданство

От 2001 г. до момента 71 524 души са получили българско гражданство в Република Македония. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в Скопие.

"От началото на мандата на президента Румен Радев, който започна през януари тази година, 1184 македонци са получили българско гражданство", каза вицепрезидентът Йотова по време на среща с българи в посолството ни в Република Македония.

Тя обеща в съвсем скоро време да бъде облекчен режимът за получаване на българско гражданство. "Обещавам ви в най-скоро време да се облекчи процедурата за получаване на българско гражданство", каза тя.

По време на срещата си с премиера Зоран Заев и председателя на парламента Талат Джафери ще поставя въпроса за допускането на български телевизионен канал, каза още Йотова.

Тя заяви, че сред приоритетите на днешното българско управление са изграждането на Коридор №8, откриването на нови КПП по границата и модернизацията на вече съществуващите.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Парламентът обсъжда президентското вето върху закона за личните данни, а правната комисия Изборния кодекс

Парламентът ще обсъди днес президентското вето върху закона за личните данни. Държавният глава Румен Радев атакува разпоредбите, които предизвикаха опасения, че журналисти могат да бъдат подлагани на натиск, ако не докажат, че са използвали правомерно лични данни в свои разследвания. Правната комисия в Народното събрание ще обсъди днес..

публикувано на 20.02.19 в 09:25

В България стопанска дейност упражняват 31 мидени ферми

Информация съдържаща се в писмен отговор на министъра на земеделието Румен Порожанов на въпрос от народен представител посочва, че мидените ферми с колектори е 31, а язовирите, в които аквакултурите се отглеждат в целия водоем са 184. Според справка в информационната система на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) към 13..

публикувано на 20.02.19 в 08:10

Част от кв. "Владиславово" без вода поради ремонт

ВиК-Варна информира, че част от кв. „Владислвово“ ще е без вода през днешния ден. Поради изграждане на връзки от фирма "Хидрострой" от 9 до около 19 ч. ще бъдат абонатите от бл. 403 , 404 и част от бл. 405 .

обновено на 20.02.19 в 07:08

Поредни промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие ще обсъжда министерски съвет

Министерски съвет ще проведе заседание в сряда, 20 февруари. Редовното правителствено заседание е с начален час 10.00. Очаква се министрите да одобрят проект на закон за изменение и допълнение на закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Като първа точка от дневния ред на министрите е записан проект на решение за одобряване на..

публикувано на 20.02.19 в 07:08

Слънчево време в сряда

Днес ще е предимно слънчево, сутринта на места с намалена видимост. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад, който ще се ориентира от запад-северозапад. Ще остане топло за сезона с преобладаващи максимални температури от 10 до 15 градуса. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода 6-8 градуса. За Варна максимална температура..

публикувано на 20.02.19 в 06:17

Кола помете трима пешеходци на троатоар в Дългопол

60-годишна жена от Обзор блъсна четирима пешеходци на тротоар в град Дългопол. По време на движение по ул. „Георги Димитров” тя загубила контрол над "Фиат"-а си и..

публикувано на 19.02.19 в 17:27

Бракониери с моруна гигант

Служители на Отдел „Рибарство и контрол – Централен Дунав” при Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултура (ИАРА) заловиха днес бракониери, извадили от водата 200-килограмова моруна в района на Силистра. „Рибата е жива и е пусната обратно във водите на река Дунав, а по случая се води дознание“, съобщи изпълнителният директор на ИАРА доц. д-р..

публикувано на 19.02.19 в 15:57