Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Estonian Voices - ледена красота в кристална хармония!

| обновено на 04.01.19 в 19:26
Estonian Voices
Снимка: Личен архив

В "Акапела с Крис и Кос" Ви срещаме с Estonian Voices - единствената по рода си етно-поп вокална група, още един ярък представител на акапелната традиция в северните страни!

Естония е уважавана страна, заради високото ниво на образование в класическата музика, което води и до високо качество на тамошните групи. Северните страни, в това число и Естония, са неотменна част от акапелния професионален свят. Публиката там е образована, има изграден вкус, затова е съвсем естествено там да се появи ансамбъл на толкова високо равнище.

Когато чуете Estonian Voices, oще от първите секунди ще Ви изненада екзотичната комбинация - суровото и първично пеене, опитомено в ледената красота на кристална шестгласна хармония. Ще си представите необятния равнинен хоризонт на естонската природа, белите нощи, северното сияние. Почти всички аранжименти и композиции са дело на Kadri Voorand - красивият и плътен алтов глас в ансамбъла. Тя е и носителят на "джаза" в групата - неподражаемото усещане за музикален полет без граници! 
От звуковия файл ще чуете музика на Estonian Voices и ще научите подробности за групата.
"Акапела с Крис и Кос" е седмична рубрика на Кристиян Неделчев и Константин Бейков, която се излъчва в предаването "Джем сешън" 
Estonian Voices


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Българската джаз група "GORASWING" започва турнето си от Балчик на 30 март

Българската джаз група "GORASWING" ще направи своето първо турне тази пролет. Авторски джазови композиции на Стефан Горанов, представени от едни от най-добрите и успешни български джазмени. Композиции и барабани - Стефан Горанов, алто саксофон - Димитър Льолев, тенор саксофон - Арнау Гарофе, пиано - Николай Костадинов, контрабас - Васил Хаджигрудев...

публикувано на 29.03.24 в 16:25

Посоките на Живка Маринова и Стилияна Узунова

В средата на „женския“ месец март галерия "Ларго" предтавя съвместната изява на две специални жени, чийто житейски път се преплита още от ранното им детство - Живка Маринова и Стилияна Узунова. Експозицията се нарича „Посоки“ и маркира чрез образи и цвят посоките на живота на двете авторки. Родени в София, Живка Маринова и Стилияна Узунова са приятелки..

публикувано на 29.03.24 в 14:54

Неразказаните истории на Иво Сиромахов

По-интересни са неразказаните истории, доверява ми в разговор по Вайбър Иво Сиромахов. На 4 април той ще бъде във Варна , за да се срещне с варненската публика. Историите са всякакви. И всички са рожба на опита на човека. Важното е историите да са истински. "Когато една история е истинска, в нея има винаги съдържание и смисъл, от който можем да се..

публикувано на 29.03.24 в 13:34

Млади пианисти с дипломен концерт в Радио Варна

На 29-ти март (петък) в Концертно студио на Радио Варна ще се състои Дипломен клавирен концерт на София Николова и Адам Факихи. Те са ученици в 12 клас в СУ за ХНИ „Константин Преславски“, в класа по пиано на г-жа Вероника Чилингирян. В програмата са включени разнообразни по стилове и характер произведения от класически и съвременни композитори. Сред..

публикувано на 29.03.24 в 10:50

Музикално-документален филм, посветен на българския интелектуалец Димитър Ненов

Музикално - документалният филм, посветен на българския интелектуалец Димитър Ненов (1901-1953), е осъществен по повод 120-годишнината от неговото рождение. Продукцията ще бъде представена на 26 март от 19:00 ч. в Концертното студио на Радио Варна, а след прожекцията пианистката Венета Нейнска ще изпълни клавирен рецитал, в който освен творби на..

публикувано на 26.03.24 в 15:57

ОТРАЖЕНИЯ или вечното търсене - отиване и връщане, връщане и отиване

Варненската публика ще се потопи в танц, изпълнен с притихвания - поява и  изчезване в “светлото” и “тъмното”, в търсенето на средината и нейния ритъм с танцовото представление ОТРАЖЕНИЯ. Негов автор е хореографът Искра Проданова, а консултант на артистичния процес е културологът Светлозара Христова. На сцената за първи път си партнират две млади..

публикувано на 22.03.24 в 16:18

С театрален и литературен уъркшоп продължава Emergence Art Fest в Радио Варна

Трети ден продължава Emergence Art Fest в Радио Варна с театрален и литературен уъркшоп.  Фестивалът, който продължава до 24 март, се завръща с второ издание.  Emergence Art Fest събира изгряващи артисти, като им дава поле за изява и се стреми да създаде открито пространство за колаборация, дискусия и обмен. Издание 2024 се концентрира върху..

публикувано на 22.03.24 в 15:39