Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Златина от Бургас: Правилното хранене лекува всички хора!

Бронхиална астма и загуба на обонянието след проблеми със синусите  довеждат в клиниката на д-р Емилова  Златина от Бургас. С добри резултати и свалени килограми си тръгва и нейният съпруг. Дамата е изключително доволна, че може да усети ароматите:

Аз съм на 48 години. Дойдох при д-р Емилова заради бронхиална астма, която е от много време – вече 15 години, имах и проблеми със синусите. Бяха ми направили две операции на полипи в носа и затова от почти 10 години нямам никакво обоняние – има малко дни, когато съм усещала аромати.

Как се стигна до тези диагнози?

Бронхиалната астма се появи след един възпален синузит преди 15 години, който беше лекуван с антибиотик. Тогава получих обрив по шията и врата и след 2 седмици започнаха и самите пристъпи – свиркащи, предимно вечер. Насочиха ме към алерголог , изписаха ми инхалатор и така 15 години. Успях с други алтернативни методи да намаля дозата на инхалатора. Имала съм периоди, когато съм била и по-добре, и други, когато съм била по-зле. Като цяло обаче – нямаше някакво трайно подобрение. И тъй като астмата я смятат за психо-соматично заболяване и не се отделя някакво особено внимание на храната, не обръщах внимание какво консумирам. Аз никога не съм страдала от високо кръвно налягане, висок холестерол и всичко останало. Аз по принцип съм слаб човек, спортувам, чувствам се добре и винаги съм мислела, че се храня здравословно и храната не може да повлияе на астмата ми.

А сега какво се оказа?

Оказа се, че това не е така. Направих 20 дни програма на плодове, чай и мед и 10 дни захранване. Вече трета седмица имам обоняние!!!  Много съм щастлива, защото усещам всякакви миризми  и си припомням какво е да ги разпознаваш… Много се разредиха и пристъпите на астмата и са много по-леки. Инхалаторът, който е с кортикостероиди, съм го разредила и съм убедена, че след като спазвам препоръките на д-р Емилова и нейния екип, ще изхвърля този инхалатор!

Преди години съм правила кратки гладувания по тази система, но това е била основната ми грешка. Аз съм слаб човек и нямам наднормено тегло, така че за мен не е подходящо да правя кратки гладувания от по 5 дни. Така аз свалям килограми, но го няма лечебния ефект, който се получава след 8 ден. Реално, след 10 ден започна разреждане на астматичните пристъпи и трайно да имам и обоняние. Сега вече зная и кои храни трябва да избягвам.

А те са?

Основно млечните храни! Оказва се, че млечните продукти са най-големия проблем за моето здраве – бронхиална астма, полипи в носа и последиците от тях. Аз не съм прекалявала, но съм ги консумирала редовно.

А Вашият съпруг, Вие сте заедно в клиниката ?

Заедно направихме програмата, защото той имаше наднормено тегло – 15 кг повече, високо кръвно, подагра. В момента той се чувства много добре. Втора седмица е с нормално кръвно без медикаменти. Свали 15 килограма и е много радостен, защото ми казва, че от 20 години не се е чувствал толкова жизнен,  с такава лекота и с нормално кръвно налягане!

Най-хубавото е, че и двамата вече знаем как и по какъв начин трябва да продължим, как да се храним, за да имаме трайни резултати. Какво по-хубаво от това човек чрез храната да се чувства здрав и да знае, че сам може да направи нещо за собственото си здраве. Това е най-хубавото! Много съм щастлива, че след толкова години дойдох в клиниката при д-р Емилова. Бях останала с впечатление, че тук идват хора с повече килограми и всички последствия от това. А аз, понеже съм слаба, се питах: „Какво ще правя там?“. А се оказа, че правилното хранене лекува и слабите хора. Продължаваме и в бъдеще и съм убедена, че следващия път ще бъда без инхалатор!

КЛИНИКАТА НА Д-Р ЛЮДМИЛА ЕМИЛОВА  ще бъде до 15 юни  в хотел "АКВА АЗУР" в курорта "Св. Св. Константин и Елена". Информация може да получите на тел. 0888 951 288.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Гладната революция на д-р Емилова" - премиера на книгата във Варна на 26 април

Новата книга на д-р Емилова ще бъде представена тази сряда, 26 април, от 18 часа в концертното студио на РАДИО ВАРНА. Книгата „Гладната революция на д-р Емилова“ разказва историите на 25-ма от нейните пациенти - вече излекувани или дори спасени. И срещата с всекиго от тях  оставя  трайна следа в живота и - заради изпитанията, рисковете,..

публикувано на 23.04.23 в 14:25

„Керанка – глад за живот“ с премиера във Варна на 9 март

„Глад за живот“ е вдъхновяващата история за изцеление то на Керанка Костова. Това е филм за изумителния дух и страстта да живее, които тази млада жена има, за да се спаси от множествената склероза. Прожекцията във Варна е на 9 март от 19 часа във във Фестивален и конгресен център - Варна.   Днес Керанка е усмихната..

публикувано на 05.03.23 в 18:45

Бавно, но сигурно, последиците от ковид-19 отзвучават с плодолечение

Сезонът край морето започна за Клиниката на д-р Емилова . Много от пациентите постъпват, за да се възстановят след коронавирус. Постковид синдром – така медиците наричат  хроничното заболяване, което може да се проявява в най-различни форми. Според данни, цитирани от Дойче веле, около 15% от преболедувалите, продължават да страдат от..

публикувано на 18.11.21 в 07:25

Д-р Емилова спасява здравето, променя живота

Светлана Рачева е от хората, променили живота си към по-добро. В Клиниката на д-р Емилова тя идва от Бургас с намерение за пълна почивка, съчетана   с профилактика: https://bnr.bg/varna/post/101549936/d-r-emilova-balgarskata-sharlot-gerson Нямах основни заболявания, нямах основателна причина, когато дойдох за първи път в клиниката..

публикувано на 15.11.21 в 07:05

В Клиниката на д-р Емилова се отварят очите на хората

В Клиниката на д-р Емилова отварят очите на хората за здравето - как то е свързано с вътрешната чистота на тялото, за освобождаването от токсичните отрови на модерния свят, за значението на природосъобразното хранене и гладуването.  Как  пациентите пристигат уморени, притеснени, с болки, без настроение и потиснати.  Как само няколко дни,..

публикувано на 07.11.21 в 19:05

Д-р Емилова - българската Шарлот Герсон

Когато абсолютно обикновени хора превръщат личната си кауза в обществено добро, спокойно казваме, че са будители. На 1 ноември разказваме за д-р Людмила Емилова – един лекар, който за мнозина е просветител, след срещите с когото хората поглеждат по друг начин на живота си, преосмислят го и го променят, към по-добро. Такъв е примерът на..

публикувано на 01.11.21 в 12:24

Със здравословен начин на живот се преодолява постковид синдромът

При здравословен начин на живот постковид синдромът отстъпва. Това показва практиката в Клиниката на д-р  Людмила Емилова край Варна. Как помагат там на пациентите, преминали изпитанието коронавирус, обясни д-р Емилова: Правим всичко възможно да пречистим пациентите както от самото заболяване и от всички поражения, които е нанесло на различните..

обновено на 26.10.21 в 12:27