Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представяне на "Записки от селската кръчма" на Николай Илчевски

| обновено на 20.05.19 в 21:45

На 21 май от 18.30 часа в Арт салона на Радио Варна ще бъде представeна новата книга на Николай Илчевски "Записки от селската кръчма".

Издателство „Алитеа“ има честта да представи първия голям сборник от разкази на писателя, който се прочу с нестандартните си „Ръководство за половозрели безделници“, „Коляното на стоножката“, „Теория и критика на онанизма“ и „Металургия на думите“. Този път прословутото му чувство за хумор е отстъпило място на наблюдателя. Над 9 години събирани истории от селските кръчми, от пейките пред къщите, от дворовете и плевните. Писателят е оставил героите си сами да се представят и сами да разказват за живота си.

Сборникът от 88 разказа изобилства от случки, които нито един сценарист не може да измисли – толкова оригинални, смешни и величави по селски са. Изпълнен е с огромна любов към обикновените хора, които здраво устояват българското.
Николай Илчевски не само прави снимка на съвременното българско селско население – от края на XX и началото на XXI век. Той разказва с огромна любов към обикновените хора, нещо което не се е случвало след Йовков, Елин Пелин и Чудомир.
Това е книга с мисия – да не разпродаваме бащините си къщи и дядовите си ниви, а здраво да стъпим на земята, устоявайки българското в нас.

Заповядайте в Арт салона на Радио Варна на 21 май (вторник) от 18.30 часа, за да честваме един забележителен акт в българската съвременна литература. Авторът и героите му заслужават присъствието и аплаузите ви.

Книгата не се разпространява в търговската мрежа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!