Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Виктор Чучков-син: Любовните филми винаги ще се гледат

„Няма как един любовен филм да не докосне емоционалните хора. Има хора, които искат да гледат нови компютърни технологии, но това е просто друг жанр в киното. Много ми е приятно всеки ден да гледаме филми в този красив период от годината“, коментира Виктор Чучков-син, председател на журито на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост“.

Филмът на Чучков по книгата на Захари Карабашлиев „18 % сиво“ се очаква през следващата година, съобщи той. „Дали филмът стана по-хубав от книгата е нещо, което е много субективно, за да бъде казано от мен. Филмът е една интерпретация на книгата, той не би трябвало да бъде дословно прехвърляне на книгата на екрана“, допълни Виктор Чучков.

Какво още каза той пред Даниела Стойнова – чуйте в прикачения звуков файл:ВИЖТЕ ОЩЕ

Първи юни в зоопарк Добрич

Центърът за защита на природата и животните в Добрич днес работи напълно безплатно за своите най-малки почитатели – децата. Сутринта за радост на малчуганите свой спектакъл на открито изнесе и Кукленият театър „Дора Габе“, а за да бъде още по-празничен и усмихнат денят на детето всички животни са изключително приветливи и общителни след..

обновено на 01.06.20 в 16:14

Фикционалните ситуации влязоха в живота ни

Зрелостниците днес писаха есе или интерпретативно съчинение по разказа „Чорба от греховете на отец Никодим” на Елин Пелин на последния  въпрос от матурата по български език и литература. Mиналата година отново се падна творба на Елин Пелин - "Косачи". Това са разкази, които са дело на един автор, но са много различни, каза в ефира на..

публикувано на 01.06.20 в 15:45

Продължаваме да мечтаем по детски!

Всяко пораснало дете днес помни с любов предаването "Милион и едно желания". Очаквахме го, пишехме писма, за да видим любимите детски филмчета веднъж или най-много два пъти годишно. Първи юни бе любимият ден на децата от три поколения - на 70-те, 80-те и 90-те години. "Мечето Ръкспин", "Бенджи, Закс и звездният принц", "Семейство Мейзга",..

публикувано на 01.06.20 в 12:50

Защо варненските астрономи се подписаха срещу сателитите на Илон Мъск

От първи юни отваря своите врати за посещения Националната астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник” във Варна. Залата ще се пълни само на 30%, съгласно противоепидемичните мерки. Защо варненските астрономи са се включили в подписка срещу сателитите на Илон Мъск и кога ще наблюдаваме частично лунно и слънчево..

публикувано на 01.06.20 в 10:47

Приемът в Общинския детски комплекс започва от 1 юни

Крайният срок за подаване на заявления е 31 август 2020 г. Общинският детски комплекс във Варна обявява прием за учебната 2020/2021 година чрез електронната система odk.is-vn.bg. Записването стартира на 1-ви юни, а крайният срок за подаване на заявления е 31-ви август 2020 г. Всяко дете има право да посещава до две учебни школи в ОДК. За децата,..

публикувано на 31.05.20 в 16:17

Ед Шийрън прави собствена бира в изолацията

Ед Шийрън произвежда собствена бира за приятели и семейството си по време на изолацията. Той приготвя собствената си бира в своето имение в Съфолк. Въпреки че 29-годишният певец и автор на песни е собственик на кръчмата „Bertie Blossoms“ в лондонския „Нотинг Хил“, той е решил да прави собствена бира..

публикувано на 31.05.20 в 13:55

Блондинките се смеят последни – те печелят повече от брюнетки и червенокоси

31 май е ден на русокосите жени, празнува се от 2006 г. 31 май е ден на блондинките, а датата се отбелязва от 2006 г., когато за първи път е връчена наградата “Диамантено токче”. Тя се дава на успешни, умни и талантливи русокоси жени. Сред най-забавните вицове са тези за блондинките, но истината е, че сред светлокосите жени има много..

публикувано на 31.05.20 в 08:58