Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СЕМ обсъжда казуса с мандата на генералния директор на БНР

Снимка: Ани Петрова, БНР

Съветът за електронни медии (СЕМ) ще обсъди на днешното си заседание откриването на процедура за предсрочно прекратяване на мандата на генералния директор на Българското национално радио (БНР) Светослав Костов. Заседанието на медийния регулатор е насрочено за 11 часа.

На свое извънредно заседание на 27 септември СЕМ обсъди ситуацията в БНР. Членовете на медийния регулатор тогава дадоха срок на генералния директор на БНР Светослав Костов да си подаде оставката до края на следващата седмица от това извънредно заседание. И решиха, че в противен случай на редовното си заседание в седмицата между 7 и 11 октомври СЕМ ще обсъди откриването на процедура за предсрочно прекратяване на мандата на Костов.

Светослав Костов обяви, че няма да подаде оставка.

Съгласно Закона за радиото и телевизията мандатът на генералния директор на БНР, съответно на БНТ, се прекратява предсрочно, ако се установи, че извършва или допуска извършването от други лица на груби или системни нарушения на разпоредбите относно принципите за осъществяване на дейността на радио- и телевизионните оператори.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Министърът на земеделието подаде оставка

Министърът на земеделието Кирил Вътев е подал оставка, потвърдиха за "Хоризонт" от Министерския съвет.  Вътев беше един от четиримата министри на редовното правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, които запазиха постовете си и в служебния кабинет.  Пребиваването му в министерството на земеделието до момента е свързано с редица законодателни инициативи,..

публикувано на 16.04.24 в 16:11

Увеличават персонала на Комплекса за социални услуги във Варна

Увеличаване на числеността на персонала на Комплекса за социални услуги за деца и семейства гласува Временната комисия „Структури и общинска администрация“ към местния парламент във Варна. С пълно единодушие съветниците дадоха съгласието си да се увеличи с един броят на служителите в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания,..

публикувано на 16.04.24 в 16:03

Градският транспорт във Варна с близо 6 млн. лв. задължения, търсят се възможности за заем

Местната власт във Варна предприема мерки за финансово оздравяване на общинския превозвач „Градски транспорт“. Община Варна и Общинският съвет ще търсят решение за стабилизиране на дружеството, стана ясно на днешното заседание на ресорната комисия към местния парламент, съобщиха от кметската администрация.  Общият недостиг на средства на „Градски..

публикувано на 16.04.24 в 15:18

Премахват опасни клони на дърво в "Приморски", без коли в участъка днес

Премахват опасни клони от дърво в район "Приморски" до тото пункт срещу жилищна кооперация на ул. "Черна"2. От общината умоляват шофьорите да преместят автомобилите си и да не паркират в интервала от 14:00 ч. до 17:30ч.

публикувано на 16.04.24 в 14:34
Биляна Якова

Варненци пътуват безплатно с градския транспорт

Ръководителят на първата фаза на проекта за интегриран градски транспорт във Варна Биляна Якова съобщи, че варненци пътуват безплатно с градския транспорт. По думите й причината е, че имат предплатени карти, но не ги валидират, тъй като машините не работят. Това е лишило "Градски транспорт" от около 180 хиляди лева за първите три месеца на..

публикувано на 16.04.24 в 14:30

Община Варна набира проекти по фонд „Култура“ до 12 май

Фонд „Култура“ към Община Варна обяви една сесия за набиране на проектни предложения. Срокът за кандидатстване е до 12 май, включително. Проектните предложения трябва да се реализират до 1 декември 2024 година. Кандидатстването става само по електронен път . Направления, по които се приемат проекти: Направление 1: Фестивали и конкурси Направление..

публикувано на 16.04.24 в 14:15

Акция "Контрабанда" на МВР и Агенция "Митници" по границите

МВР започна операция по границите на страната. Действията се осъществяват от служители от "Гранична полиция", Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", Агенция "Митници" и Националната агенция за приходите. Извършва се контрол по създадената организация на работа за нормален пропускателен режим - чрез разчет на силите и средствата,..

публикувано на 16.04.24 в 14:09