Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Емилова: "Храната е нашето лекарство"

„Нека храната да е вашето лекарство, а лекарството да е вашата храна“ – тези думи на Стийв Джобс са изключително популярни в социалните мрежи. Оказва се, че той цитира Хипократ.

Д-р Емилова, вашата практика какво показва – 26 години вече сте последовател на Лидия Ковачева?

Не случайно Стийв Джобс си спечели доста години в живота, благодарение на това, че спазваше тази максима. Въпреки тежкия рак, който имаше, той си спечели няколко години и живя благодарение на това, че внимаваше как се храни.

Всичките ми 26 години, които съм посветила на това начинът на хранене да бъде и начин на лечение за моите пациенти потвърждава тази максима.

И аз, и пациентите, разбрахме, че може наистина да се разделим с диабет тип 2, с високо кръвно налягане, с тежка мигрена, с всичките си алергични заболявания и почти с всички болести, които човек има, ако внимава как се храни.

Какъв е механизмът, с който нашето тяло си връща здравето?

Механизмът е този, че не го разболяваме като приемаме вредните за здравето ни храни.

Когато се откажем напълно от месото, млечните продукти, яйца, риба и колбаси, ние всъщност даваме шанс на организма да не се разболее от рак на дебелото черво, същото важи и за рак на гърдата.

Ако изключим напълно или много рядко хапваме сирене, то тогава мъжете имат шанс да не се разболеят никога от рак на простатата. Ето така чрез начин на хранене можем да се спасим.

Ако имаме диабет втори тип и вече пием лекарства или даже сме на инсулин, може напълно и окончателно да се излекуваме, ако не ядем никакви животински храни.

Аз имам хиляди, хиляди пациенти, които в тези 26 години напълно забравиха даже, че са боледували от диабет. Те са прекарали програма на лечебно гладуване няколко пъти и между гладуванията те се хранят здравословно и напълно зарязаха животинските храни.

Разбира се, тези от пациентите, които отново се върнаха към прием на големи количества животински храни си върнаха и диабета, при това с всички усложнения, които създава тази болест. Тези, които внимават как се хранят, които намаляват животинските храни до минимум, които внимават колко сол влиза в храната им – тя да е минимално или никаква сол да не добавят в храната, защото натрий/хлор можем да си набавим от растителните храни, които ядем – тези хора имат нормално кръвно налягане години наред вече откакто са минали през нашата програма.

Тези от моите пациенти, които включиха в менюто си храни, съдържащи много фибри, като сурови плодове, сурови зеленчуци, сурови ядки, семена, бобови и зърнести храни, тези пациенти забравиха за тежкия хроничен запек, който е причина за над 80% от болестите при хората. Мигрената например се причинява от тежък хроничен запек и когато това се оправи с начин на хранене, мигрената изчезва яко дим.


Даже мога тук да кажа, че причината да съществува клиника д-р Емилова 26 години е моята тежка 10-годишна мигрена, предшествана от тежък хроничен 30-годишен запек. Така състоянието на моите бъбреци се беше влошило от многото лекарства, които бях пила заради мигрената и тогава бях изнудена от болестта да търся спасение, за да не стигна до хемодиализа. Така поради невъзможност да се справя по друг начин аз бях принудена да правя лечебни гладувания, да променя начина си хранене, на живот и да се спася, да живея още 27 години благодарение на програмата, която изпълнявам стриктно и все още правя всичко, както в началото.

Така че, много от болестите могат да бъдат напълно и окончателно излекувани чрез начин на хранене и това е доказано с много научни изследвания, провеждани в цял свят. Всеки ден се трупат все нови и нови доказателства за връзката между начина на хранене и болестите.


Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Аква азур“ край Варна.

Телефонът за връзка със секретарите е: 0888 951 288.

Повече информация вижте на страницата: www.emilova.org



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Гладната революция на д-р Емилова" - премиера на книгата във Варна на 26 април

Новата книга на д-р Емилова ще бъде представена тази сряда, 26 април, от 18 часа в концертното студио на РАДИО ВАРНА. Книгата „Гладната революция на д-р Емилова“ разказва историите на 25-ма от нейните пациенти - вече излекувани или дори спасени. И срещата с всекиго от тях  оставя  трайна следа в живота и - заради изпитанията, рисковете,..

публикувано на 23.04.23 в 14:25

„Керанка – глад за живот“ с премиера във Варна на 9 март

„Глад за живот“ е вдъхновяващата история за изцеление то на Керанка Костова. Това е филм за изумителния дух и страстта да живее, които тази млада жена има, за да се спаси от множествената склероза. Прожекцията във Варна е на 9 март от 19 часа във във Фестивален и конгресен център - Варна.   Днес Керанка е усмихната..

публикувано на 05.03.23 в 18:45

Бавно, но сигурно, последиците от ковид-19 отзвучават с плодолечение

Сезонът край морето започна за Клиниката на д-р Емилова . Много от пациентите постъпват, за да се възстановят след коронавирус. Постковид синдром – така медиците наричат  хроничното заболяване, което може да се проявява в най-различни форми. Според данни, цитирани от Дойче веле, около 15% от преболедувалите, продължават да страдат от..

публикувано на 18.11.21 в 07:25

Д-р Емилова спасява здравето, променя живота

Светлана Рачева е от хората, променили живота си към по-добро. В Клиниката на д-р Емилова тя идва от Бургас с намерение за пълна почивка, съчетана   с профилактика: https://bnr.bg/varna/post/101549936/d-r-emilova-balgarskata-sharlot-gerson Нямах основни заболявания, нямах основателна причина, когато дойдох за първи път в клиниката..

публикувано на 15.11.21 в 07:05

В Клиниката на д-р Емилова се отварят очите на хората

В Клиниката на д-р Емилова отварят очите на хората за здравето - как то е свързано с вътрешната чистота на тялото, за освобождаването от токсичните отрови на модерния свят, за значението на природосъобразното хранене и гладуването.  Как  пациентите пристигат уморени, притеснени, с болки, без настроение и потиснати.  Как само няколко дни,..

публикувано на 07.11.21 в 19:05

Д-р Емилова - българската Шарлот Герсон

Когато абсолютно обикновени хора превръщат личната си кауза в обществено добро, спокойно казваме, че са будители. На 1 ноември разказваме за д-р Людмила Емилова – един лекар, който за мнозина е просветител, след срещите с когото хората поглеждат по друг начин на живота си, преосмислят го и го променят, към по-добро. Такъв е примерът на..

публикувано на 01.11.21 в 12:24

Със здравословен начин на живот се преодолява постковид синдромът

При здравословен начин на живот постковид синдромът отстъпва. Това показва практиката в Клиниката на д-р  Людмила Емилова край Варна. Как помагат там на пациентите, преминали изпитанието коронавирус, обясни д-р Емилова: Правим всичко възможно да пречистим пациентите както от самото заболяване и от всички поражения, които е нанесло на различните..

обновено на 26.10.21 в 12:27