Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес изтича крайният срок за подаване на документи на кандидатите за генерален директор на БНР

Снимка: БНР

В 17 часа днес изтича крайният срок за подаване на документи на кандидатите за генерален директор на Българското национално радио. Съветът за електронни медии обяви процедурата за избор, след като прекрати предсрочно мандата на Светослав Костов.

Конкурсът за избор на нов генерален директор на общественото радио идва по-малко от половин година след избора на Светослав Костов на поста на 28 юни. На 17 октомври обаче СЕМ прекрати предсрочно мандата му след безпрецедентното спиране на ефирното излъчване на програма „Хоризонт“ за близо 5 час на 13 септември и след създалото се напрежение в радиото.

За временно изпълняващ длъжността беше избран Антон Митов. Приетата от СЕМ процедура за избор на генерален директор на БНР предвижда, че в срок до 8 януари медийният регулатор оповестява на интернет страницата си кандидатите, допуснати до участие. Изслушванията им ще се проведат на 20 и 21 януари, а самият избор ще бъде на 22 януари.

Ако никой от кандидатите не получ най-малко три гласа, един час по-късно се насрочва второ заседание на СЕМ. В случай, че на него няма избран генерален директор отново час по-късно се насрочва ново заседание. Ако и на третото поредно заседание не бъде избран генерален директор на БНР процедурата се прекратява.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Празничната програма до края на деня

17 ч. - Откриване на изложба на ученици от художествените паралелки на НУИ „Добри Христов“ Духовно-просветен център "Св. Архангел Михаил" 18:30 ч. - Официално откриване и награждаване на победителите от трите гонки във Варненския залив Пристанище Варна – свободна зона 20 ч. – Церемония по връчване на почетни звания, отличия и..

публикувано на 15.08.20 в 14:09

195 са новите случаи на коронавирус, което е 3,3 на сто от изследваните

По данни за последното денонощие новозаразените с коронавирус у нас са 195, при направени 5837 PCR теста. Това е малко над 3,3 на сто от всички изследвани. Седем души са починали, 55-ма пациенти са в интензивни отделения в болници. От днес Германия обявява три региона в България за рискови заради..

публикувано на 08.08.20 в 05:47

204 са новите случаи на Covid-19

204 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие при направени 4 137 PCR теста, показват официалните данни, публикувани на Единния информационен портал към полунощ.  Според тях за последните 24 часа у нас са починали 16 души, а излекувани са 264. Общо 823 пациенти с коронавирус остават в болница, от които 43 са в..

публикувано на 04.08.20 в 05:52

От днес са в сила новите правила за влизане в Гърция

От днес влизат в сила новите правила за пътуване до Гърция. Властите в южната ни съседка ще допускат чужди граждани на своя територия само след представяне на отрицателен PCR тест, като резултатът от него е преведен на английски, а в документа са записани трите имена и номера на паспорта или личната карта на пътуващия...

публикувано на 15.07.20 в 08:20

Влизат в сила ограниченията за българи, пътуващи за Унгария

От днес правителството на Унгария въвежда класифициране на държавите в „червени“, „жълти“ и „зелени“, въз основа на тежестта на ситуацията с коронавируса във всяка от тях. България, Португалия, Румъния и Швеция са „жълти“ страни от ЕС...

публикувано на 15.07.20 в 07:04

Нова възможност за себезащита за изобретателите с цифров отпечатък

Лесна онлайн себезащита за изобретателите предлага от края на май т.г. Световната организация за интелектуална собственост ( WIPO ) - коментара на доц. Беанета Василева, ръководител на Центъра за управление на интелектуалната собственост в ТУ-Варна, за инструмента WIPO PROOF - новата цифрова бизнес услуга, която създава моментален отпечатък за..

публикувано на 09.07.20 в 18:05

174 нови случая на коронавирус у нас

През изминалото денонощие у нас са регистрирани нови 174 случая на заразяване с коронавирус, сочат данните на Единния информационен портал, публикувани рано тази сутрин. Направени са 2 775 Пи-Си-Ар теста. За последните 24 часа са починали 4 души, а 83 са се..

публикувано на 07.07.20 в 05:43