Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Богоявление в квартал "Аспарухово"

40-годишният Йордан Савов пръв достигна до кръста, хвърлен в морската вода от кея до кораб “Академик” в кв. „Аспарухово”.

За пети път именикът участва в Богоявленския ритуал, наред с още 15-ина мъже, които преминаха успешно предварителните медицински прегледи.

Празникът в район „Аспарухово” започна в 9 часа със Света литургия в православния храм "Св. Цар Борис I".В 11:30 с литийно шествие празнуващите се отправиха към кораба "Академик", където бе отслужен водосвет и освещаване на всемирните води.




Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Апелативен съд-Варна с дарителска акция към Инфекциозната клиника в града

Съдии и служители на варненския Апелативен съд събират лични средства, които да дарят на Инфекциозната клиника на УМБАЛ „Света Марина” във Варна. „Нека не казваме „това не ме засяга”! Защото никой не е застрахован. Защото следващите пациенти може да сме ние, нашите родители, нашите деца. Вярваме в професионализма и отдадеността на медиците,..

публикувано на 28.03.20 в 13:47
Кристалина Георгиева

МВФ: Световната икономика може да изпадне в по-тежка рецесия, отколкото през 2009 година

Световната икономика може да изпадне в по-тежка рецесия, отколкото през 2009 година, предупреди управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева. Възстановяването ще може да започне през следващата година само, ако страните успеят да овладеят разпространението на коронавируса, както и да ограничат икономическите щети,..

публикувано на 28.03.20 в 13:34

Икономистът Стоян Панчев: "Вървим не към икономическа рецесия, а към депресия"

„Световната икономика вече беше изпаднала в циклична криза, с център Европа, но ситуацията с коронавируса преля чашата. Вероятно скоро няма да говорим за икономическа рецесия, а за депресия” – направи прогноза за предаването „Позиция” икономистът Стоян Панчев. Имаме много лошо стечение на обстоятелствата. От един доста слаб стопански..

публикувано на 28.03.20 в 13:33
Морска градина Варна

Не може да се седи и по пейките в Морската градина във Варна

23 акта за нарушение на забраната за преминаване през паркове и градини са съставили от Областната дирекция на МВР във Варна, проверките продължиха и днес, няколко души бяха предупредени, че не може да седят на пейките в Морската градина или да се разхождат. Даниела Стойнова разговаря с комисар Илиян Илиев-началник на "Охранителна полиция",..

публикувано на 28.03.20 в 13:20
Емил Радев - ГЕРБ/ЕНП

Емил Радев: "Целият европарламент е затворен, има и първи смъртен случай сред служителите на институцията"

Четиридесет и две годишен служител от компютърния отдел на Европарламента е сред жертвите на коронавируса, има и много служители от администрацията които са заразени, включително и мои колеги"- каза в предаването "Позиция" евродепутатът от ЕНП и ПП ГЕРБ Емил Радев. "Със сигурност през следващите няколко месеца ще се работи дистанционно. Така или..

публикувано на 28.03.20 в 13:08

Автобусните превозвачи в Каварна спряха временно работа

Фирмите – превозвачи   от Каварна, преустановяват временно дейността си до 12-ти април т.г. Няма да се изпълняват автобусните линии до и обратно от градовете Варна, Добрич, и населените места в общината. Основната причина е усложнената епидемиологична обстановка , свързана с разпространението на COVID – 19. Другите две причини са свързани..

публикувано на 28.03.20 в 12:27

Много е вероятно да има удължаване на учебната година

Българската образователна система направи нещо забележително - само за три дни 95 процента от училищата стартираха ефективна електронна форма на обучение. Това заяви за Радио Варна министърът на образованието Красимир Вълчев.Той уточни,че има и деца от уязвими групи, на които се носи на хартиен носител информацията. С тях и с родителите им се..

публикувано на 28.03.20 в 12:01