Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Протестиращи срещу СЕТА поискаха оставката на правителството

Снимка: Мая Щърбанова

Десетки граждани на Добрич се събраха днес на протест срещу ратификацията на споразумението между Канада и Европейския съюз СЕТА. Недоволството на протестиращите е продиктувано от опасностите, които според тях тази спогодба крие, а именно отпадането на мораториума за добив на шистов газ в България и свободния внос на генномодифицирани храни. Събралите се недоволни граждани поискаха и оставката на правителството.

По думите на протестиращите икономическото и търговското споразумение СЕТА ще даде възможност за добив на подземни природни богатства в Добруджа.

Протестиращите граждани изразиха недоволството си и пред офиса на ГЕРБ в Добрич с викове за оставка.

Подробностите - в репортаж на Мая ЩърбановаВИЖТЕ ОЩЕ

Организират виртуални дни на кандидат-студента

В извънредната ситуация университетите у нас също адаптираха кандидатстудентската си практика така, че зрелостниците да кандидатстват дистанционно и навреме и търсят връзка с гимназиите, за да информират за възможностите.       Гимназията с преподаване на чужди езици „Йоан Екзарх“ във Варна организира виртуален форум „Дни на кандидат-студента“ в..

публикувано на 02.04.20 в 15:49

Възстановяват суми за превоз с камиони или автобуси с екогориво

Собствениците или ползвателите на камиони и автобуси, които се движат единствено с алтернативно гориво - метан, природен или био газ, биетанол и др., могат да възстановяват половината от сумите, платени за тол такси. Потребителите могат да се запознаят с утвърдената процедура, която се намира на сайта на Агенция "Пътна инфраструктура" www.api.bg,..

публикувано на 02.04.20 в 15:28

"Закрила на детето" с онлайн проверки

Държавната агенция за закрила на детето обнови мерките за контрол за спазване на правата на детето и стартира извършването на дистанционни онлайн проверки. Това засяга проверките във всички училища, детски градини и ясли, центрове за подкрепа за личностно развитие, лечебни заведения, дирекции „Социално подпомагане“..

публикувано на 02.04.20 в 14:52

Съдебни служители и прокурори от Варна и Шумен дариха близо 10 хиляди лева на местни болници

300 000 лв. достигнаха даренията от прокурори, следователи и съдебни служители за болниците, в които се лекуват пациенти с коронавирус. Само за последните три дни са събрани нови 80 000 лв. Общо близо 10 000 лв. са дарили прокурорите и съдебните служители от Окръжна и Районна прокуратура – Варна,..

публикувано на 02.04.20 в 14:21

Безплатни консулации с терапевти онлайн или по телефона

Центърът за детско развитие "Малки чудеса" към Фондация "Нашите недоносени деца" обявява всички консултации със своите терапевти (логопеди, психолози, ерготерапевти и специални педагози) за безплатни за децата и родителите в цялата страна. Консултациите се провеждат дистанционно, посредством Вайбър, Скайп или по телефон и целят да подкрепят..

публикувано на 02.04.20 в 13:56

Мащабна разпродажба организира Килим World

Килим World също обяви извънредно положение! АБСОЛЮТНА ЛИКВИДАЦИЯ във Варна. Всички килими намалени до -90%! Последен ден от ликвидацията 12.04 Aqua Center Varna, ул. Атанас Москов 3 или kilimworld.bg Както вече знаете, най-големият вносител на истински ръчно връзвани килими гостува във Варна, за да разпродаде уникална колекция от..

обновено на 02.04.20 в 13:37

Едва 8% от работодателите са склонни да се възползват от мярката „60/40“

Едва 8% от работодателите са склонни да се възползват от мярката „60/40“, сочат резултати от експресно анкетно проучване на Българската стопанска камара относно мерките, които работодателите планират да предприемат по отношение на персонала в условията на кризата с COVID-19, съобщиха от Камарата...

публикувано на 02.04.20 в 13:29